Hindoestaanse ouderen bezoeken woongroep in Amsterdam

7 december 2011 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Stichting Indra, ouderenhuisvesting midden Nederland heeft afgelopen week de woongroep bezocht voor Hindoestaanse ouderen Anand Joti in Amsterdam. De Match met vervoersbedrijf Besseling heeft een bezoek aan de woongroep Anand Joti in Amsterdam mogelijk gemaakt.

Stichting Indra vertrok afgelopen maandag uit Amersfoort met twaalf ouderen naar Amsterdam om in gesprek te gaan met de bewoners van de woongroep voor Hindoestaanse ouderen. Het onthaal was hartverwarmend. De groep werd getrakteerd op koffie, thee, koekjes en belegde broodjes. De bewoners van de woongroep vertelden met veel enthousiasme over het proces van plannen maken tot en met de realisatie van de woongroep. Ook is er veel gesproken over taken en verantwoordelijkheden van de woongroep zelf. De tevredenheid straalde af van de gezichten van de bewoners. Er is behoefte om in een woongemeenschap te wonen , de gemeenschappelijkheden te delen en herinneringen van vroeger gezamenlijk op te halen. Het draagt bij aan de kwaliteit van het leven.

Er wordt nauw samengewerkt met de woningcorporatie en er is een bewonerscommissie. Mensen uit het hele land kunnen wonen in de woongroep van Anand Joti. Stichting Indra is opgetogen huiswaarts gekeerd, met in de bagage veel kennis en ervaring over het proces waarlangs een woongroep tot stand komt. De ouderen uit Amersfoort waren erg onder de indruk over de woningen en de sfeer in de woongroep. Zij hebben vrienden gemaakt en afgesproken contact met elkaar te houden. In de middag werd een wandeling door Amsterdam gemaakt richting de Amsterdamse markt. Bepakt en tevreden zijn de ouderen uit Amersfoort weer opgehaald door de bus van Besseling. Hiermee werd de match, die op de matchbeurs met Besseling gemaakt was, voor een deel verzilverd.

De match is tot stand gekomen via Matchpoint Betrokken Ondernemen, de stichting in Amersfoort die bedrijven en organisaties in contact brengt met maatschappelijke organisaties met een hulpvraag.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie