Nominatie voor Stichting Vrienden van het Vogelnest

7 december 2011 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Het Oranje Fonds nomineert Stichting Vrienden van het Vogelnest uit Amersfoort voor een Appeltje van Oranje voor het initiatief Proeftuin het Vogelnest. Vandaag maakt het Oranje Fonds de tien genomineerden voor 2012 bekend. In mei 2012 bekroont het met deze prijs unieke, succesvolle sociale projecten. Ieder jaar in mei ontvangen de winnaars op Paleis Noordeinde de prijs uit handen van Prinses Máxima.

Het thema voor de komende uitreiking is Groen Groeit. Alle genomineerden pakken met groene activiteiten een maatschappelijk probleem aan. De Appeltjes van Oranje is een jaarlijkse prijs van het Oranje Fonds voor initiatieven die op succesvolle wijze verschillende groepen mensen verbinden. De prijs bestaat uit een bronzen beeldje, gemaakt door Koningin Beatrix, en een geldbedrag van €15.000,-. In mei 2012 reikt Prinses Máxima de prijs uit op Paleis Noordeinde. De genomineerden voor de Appeltjes van Oranje 2012 zijn afkomstig uit het gehele koninkrijk. In vijf regionale voorrondes kwamen zij als beste naar voren.

In Liendert-Rustenburg bestond speeltuin Het Vogelnest al jaren. De buren sloegen in 2010 de handen ineen om van de speeltuin een echte groene ontmoetingsplek te maken: Proeftuin Het Vogelnest. Zij breidden het uit met een buurtmoestuin, die nu twee functies vervult: het verhogen van de sociale samenhang in de buurt en natuureducatie voor (school)kinderen. De moestuin is verdeeld in meerdere kleine tuintjes. Deze worden gebruikt door buurtbewoners, leerlingen van twee basisscholen en kinderen van een BSO en een peuterspeelzaal in de wijk.

Ronald van der Giessen, directeur Oranje Fonds, is enthousiast over de genomineerden. ,,Uit alle inzendingen bleek dat groene activiteiten een krachtig middel zijn om mensen op buurtniveau met elkaar te verbinden. Stichting Vrienden van het Vogelnest doet dat op een bijzondere en succesvolle manier. Met deze nominatie spreken wij waardering uit voor hun werk en inzet. Daarnaast hopen wij zo anderen te inspireren om soortgelijke initiatieven op te zetten. De uitreiking in 2012 is extra bijzonder, omdat het dit jaar voor de tiende keer plaatsvindt.''

Oranje Fonds

Het Oranje Fonds is het grootste nationale fonds op sociaal gebied. Per jaar besteedt het € 32 miljoen aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in Nederland en in het Caribische deel van het Koninkrijk. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij en De Lotto.

------------------------------

Noot voor de redactie:

Meer informatie over het Oranje Fonds en de Appeltjes van Oranje vindt u op http://www.oranjefonds.nl/appeltjes/. U kunt ook contact opnemen met Rosanne Wink, adviseur Pers en Publiciteit Oranje Fonds op tel. 030 2339345 of 06 10551813, rosanne.wink@oranjefonds.nl

Ook als u in contact wilt komen met de genomineerden kunt u bellen met Rosanne Wink.

Met vriendelijke groet,

Rosanne Wink

Pers en Publiciteit

Mevrouw R.H. Wink, MSc

T 030 23 39 345 (direct)

M 06 10 551 813

Bereikbaar op ma/di/wo/do

Oranje Fonds

Maliebaan 18, 3581 CP Utrecht

Postbus 90, 3500 AB Utrecht

T 030 65 64 524

www.oranjefonds.nl

--------------------------------------------------------------------

Bij aankomst bij de Koninklijke BDU is dit bericht gecontroleerd op de aanwezigheid van virussen.

--------------------------------------------------------------------

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie