Opening tentoonstelling fotowedstrijd Fotokring Eemland

6 december 2011 om 00:00 Nieuws

VATHORST - Dit jaar bestaat Fotokring Eemland 75 jaar. Ter gelegenheid hiervan is voor de jeugd de fotowedstrijd ,,that's life - maak de foto van je leven'' georganiseerd. Op middelbare scholen is aandacht besteed aan de wedstrijd en er zijn fotoclinics georganiseerd. Op 8 december vindt tevens de feestelijke prijsuitreiking plaats. Alle deelnemers en hun vrienden en familie zijn vanaf 19.45 uur welkom in De Icoon. De voorzitter van de jury zal de winnende foto's bekendmaken en de prijzen uitreiken. De avond zal feestelijk worden opgeluisterd met muziek van DJ DION

Voorwaarde voor deelname was wel dat de foto's gemaakt moesten zijn met een mobiele telefoon. Jongeren in de leeftijd van 12 tot 22 jaar werden uitgenodigd om hun leven te fotograferen met hun mobiele telefoon. Bijna iedere jongere heeft tegenwoordig een mobieltje met camera, de wedstrijd is daarom zeer laagdrempelig gehouden. Voor drie winnaars zijn prijzen beschikbaar gesteld. Alle foto's zullen vanaf 8 december 2011 worden tentoongesteld in De Icoon, Leeghwater 1-3, in Amersfoort.

Het jaar 2011 staat geheel in het teken van het 75-jarig jubileum van Fotokring Eemland. Het hele jaar is toegewerkt naar deze wedstrijd en tentoonstelling. In een van de ruimtes van De Icoon is daarom ook voor de leden van Fotokring Eemland is een expositie ingeruimd. Een aantal leden van Fotokring Eemland fotografeert met een mobiele telefoon en laat op deze expositie zien wat hiermee allemaal mogelijk is.

Fotokring Eemland heeft op dit ruim 60 actieve leden. De leden komen elke week bij elkaar voor het bespreken van foto's aan de hand van thema's, elke maand wordt de beste foto van de maand gekozen, er zijn meerdere werkgroepen waar leden zich bij kunnen aansluiten, er zijn cursussen voor beginners en gevorderde fotografen en er wordt regelmatig een foto-uitstapje georganiseerd. 

Een aantal jaren geleden stelde de Fotokring een ledenstop in vanwege de grote toestroom van leden. Door het organiseren van de wekelijkse bijeenkomsten en de onderverdeling in werkgroepen kon de ledenstop worden opgeheven. Het ledenaantal ligt nu alweer een aantal jaren stabiel rond de 60.

u Fotokring Eemland is aangesloten bij de BNAFV (De Bond van Nederlandse Amateur Fotografen Verenigingen). Voor meer informatie over Fotokring Eemland: www.fotokringeemland.nl. Mensen kunnen voor meer informatie contact opnemen via het volgende emailadres jubileum@fotokringeemland.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie