Winterijsbaan Amersfoort geopend

5 december 2011 om 00:00 Nieuws

BINNENBSTAD - De winterijsbaan is vrijdag 2 december feestelijk geopend. Jeugdige schaatsers van de Amersfoortse IJsvereniging schaatsten met met sterretjes over de 600m2 grote ijsbaan. Daarna volgde een optreden van het Spakenburgs Visserskoor en een korte show van Russische kinderen.

Dankzij de samenwerking met de gemeente Amersfoort, de ondernemers van de binnenstad, sponsoren, partners en vooral ook de ijskopers is er ook dit jaar weer een ijsbaan in Amersfoort. Zes weken winter- en ijspret in een oer-Hollandse sfeer.

Deze week zullen 2000 kinderen uit Bunschoten Spakenburg naar de schaatsbaan komen. Alle kinderen krijgen schaatsles van studenten van het Sport College (ROC MN).

Woensdag, van 20.00 tot 23.00 uur zijn er ijshockey-wedstrijden. Drie Horeca-teams van het ijsplein komen uit tegen drie teams uit het vissersdorp. Hoogtepunt wordt de ontmoeting Spakenburg tegen IJsselmeervogels.

Zaterdag 10 december komen De Russen. Aanvang 17.00 uur. De showgroep Mozaika van de Russische school verzorgt samen met de Matryoshka uit Rotterdam, een spetterend optreden met populaire Russische muziek en folklore. Met speciale gasten uit de Oekraïne( Valentin Konovalov) en Wit-Rusland (Raman Svistunov) , winnaars van Internationale kindersongfestivals. Verder veel Russische lekkernijen, hapjes en drankjes.

Het programma staat op de website www.kerstinamersfoort.nl. Voor nadere informatie: Jacob du Boeuff, 06 270 37 371.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie