Valleilijn viert lustrum in winterse sferen

30 november 2011 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT- Op 10 december is het exact vijf jaar geleden dat Connexxion begon met de exploitatie van de treindienst Amersfoort - Ede-Wageningen. Reden voor een feestelijke open dag met een 'winters' programma op alle stations. De Valleilijn is deze dag omgedoopt in winterse sferen; elk station is die dag 'omgedoopt' in een wintersportland.

Het programma ziet er als volgt uit (wijzigingen als gevolg van onvoorziene omstandigheden voorbehouden):

* Gehele dag gratis reizen op de Valleilijn

* Kerstentertainment in de drie treinen die de gehele route rijden (Kerstengel, Kerst goochel- en ballonnenclown, Charles Dickens duo)

* Activiteiten op de stations (ca. 11.00-16.00 uur) die in het teken staan van de winter:

Barneveld Noord (,,Oostenrijk''): springkussen sneeuwpop, bobsleebaan, Himalaya klimrots, vers gebakken flensjes van een figuur uit de Dickens verhalen, warme chocolademelk.

Barneveld Centrum (,,Zwitserland''): optredens ,,Sneeuwpoppentrio'', skisimulator, warme chocolade, informatiestand waar reizigers terecht kunnen met vragen, bijvoorbeeld over de Valleilijn of over het reizen met de OV-chipkaart, voor de kinderen een ballonwedstrijd en een speurtocht langs de stations van de Valleilijn.

Lunteren (,,Finland''): ritten met de Kerstman in een arrenslee getrokken door rendieren, hernekeitto ('Finse' erwtensoep).

Ede Centrum (,,Noorwegen''): snowboard simulator, optredens ,,Kerst Dixie Craker Jacks Kwartet'', fotoexpositie over de historie van de spoorlijn Ede-Wageningen - Amersfoort in het Historisch Museum Ede, gevestigd in het stationsgebouw Ede Centrum (gratis toegang!), koffie/thee/chocolademelk.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie