Leerlingen maken gezinnen blij met voedsel- en kledingpakketten

23 november 2011 om 00:00 Nieuws

,,De opbrengst is veel meer dan ik had verwacht'', vertelt Asrrar. ,,Het is zelfs zo veel dat we het niet zelf kunnen wegbrengen, maar een verhuiswagen van Pot gevraagd hebben.'' Inderdaad ligt in de aankomsthal van het Vathorst College een berg aan blauwe vuilniszakken met daarin schoenen, knuffels, broeken, truien, jurken en shirts. Ook liggen er veel kartonnen dozen die door de leerlingen zijn ingepakt met een leuk Sinterklaas papiertje. De dozen zijn voedselpakketten voor gezinnen, die door de Voedselbank worden gesteund. Daarin zit houdbare melk, toiletpapier, het avondeten en ,,een worst voor in de winter'', zo vertelt een leerling. Ook hebben de leerlingen zakjes gemaakt met daarin pepernoten en Sinterklaasschuimpjes, een paar wit met rood gestreepte zuurstokjes en chocolademunten verpakt in gouden papiertjes. De doorzichtige zakjes zijn kunstig dichtgemaakt met een fel lintje en een Sinterklaas gedicht.

VATHORST - Het Vathorst College brengt woensdag kleren en eten naar de Voedsel- en Kledingbank. Al vanaf maandag is de middelbare school bezig met het ordenen van de ingebrachte kleding en boodschappen. De inzamelingsactie is door de leerlingen georganiseerd in het kader van hun maatschappelijke stage. ,,Ik ben blij verrast door zoveel betrokkenheid van zowel de leerlingen als de ouders. Ook de buurtbewoners blijken hart te hebben voor de publieke zaak'', zo vertelt Hayat Asrrar, maatschappelijk coördinator en docente Frans.

,,Het is de eerste keer dat we een inzamelingsactie houden, dus ik had geen idee wat ik moest verwachten. Maar het is echt heel goed gedaan'', zegt de docente Frans enthousiast. ,,Er is veel kleding ingeleverd door leerlingen en ook door mensen uit de buurt. We hebben vanaf oktober dwars door de buurt inzamelpunten gecreëerd en dat hielp zeker mee'', aldus Asrrar. ,,Ook vanuit de supermarkten kregen we heel veel aandacht. De klanten gaven ons veel boodschappen mee voor de Voedselbank en ook leerlingen hebben vanuit huis de kelder geplunderd. Echt heel leuk dat iedereen zo betrokken is'', vertelt ze. ,,Ik ben blij verrast'', benadrukt ze nog een keer.

De leerlingen doen mee aan de inzamelingsactie voor hun maatschappelijke stage, waar zij maandag, dinsdag en woensdagochtend aan werken. Het mes snijdt aan twee kanten, want de leerlingen kregen voor hun harde werk ook wat terug. De leerlingen kregen namelijk een rondleiding door de Voedselbank. ,,Dit is voor de scholier een mooie kans om buiten de schoolmuren wat te leren'', vertelt Asrrar. ,,Maatschappelijke stages zijn belangrijk, omdat jongeren van instellingen als de Voedselbank maar heel weinig weten. Op deze manier kunnen ze bewust worden van wie ze zijn en wat ze allemaal wel niet hebben. Op school gooien ze eten heel makkelijk weg, maar als ze zien dat eten voor sommige mensen niet vanzelfsprekend is… Ik hoop dat ze hierdoor tevreden zijn met wat ze hebben.''

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie