‘Clubhuis voor ondernemers’

23 november 2011 om 00:00 Nieuws

,,Dit is het clubhuis voor ondernemers in de regio. Hier kun je makkelijk zaken doen met elkaar, met overheden en andere organisaties’’, weet Van Veldhuizen. Het Ondernemersplaza is voor hem de plek waar straks de wisselwerking tussen dienstverleners en ondernemers plaatsvindt. ,,Alle partners in het project hebben een toegevoegde waarde. Ondernemers moeten hier terecht kunnen voor al hun vragen, maar moeten er bovendien hun collega-ondernemers kunnen ontmoeten.’’ Het Ondernemersplaza moet drempelverlagend werken en ondernemers inspireren. ,,Ik hoop dat ondernemers elkaar gaan helpen. Als je beter wilt worden, moet je ook openstaan voor anderen. Ik hoop dat ze straks zeggen ‘Ik ontmoet je bij het Ondernemersplaza’.’’ Van Veldhuizen denkt dat het Ondernemersplaza ook een positieve bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van De Hoef als gemengd bedrijventerrein. ,,Dit is een nieuwe vorm van dienstverlening, als dat andere inspireert en aantrekt, gebeurt er wat. Als dit een bijenkorf wordt voor ondernemers, trekt dat weer andere partijen aan. Het kan best zijn dat dit concept een spin off krijgt naar gebouwen om ons heen.’’

Kamer van Koop-handel wordt Ondernemersplaza AMERSFOORT - De benedenverdieping van de Kamer van Koophandel aan de Printerweg op bedrijfsterrein De Hoef heeft een metamorfose ondergaan en is omgetoverd tot het Ondernemersplaza. Ondernemers uit de regio kunnen tijdens de open dag op vrijdag 25 november een kijkje nemen. ,,Dit is niet alleen meer een gebouw voor de Kamer van Koophandel, maar ook voor de gemeente Amersfoort, de Belastingdienst, de Taskforce Innovatie, het Werkgeversservicepunt, het Werkplein Amersfoort en het World Trade Center’’, zegt algemeen directeur Harm van Veldhuizen van de Kamer van Koophandel Gooi-, Eem en Flevoland.

door John Spijkerman

Het Ondernemersplaza heeft ruimtes waar ondernemers hun collega’s kunnen ontmoeten, waar ze afspreken met zakenrelaties of gebruikmaken van een werkplek. Op de benedenverdieping van het pand aan de Printerweg zijn allerlei soorten werkplekken gecreëerd: van formeel tot informeel, van plekken om stil te werken tot plekken voor het houden van vergaderingen. ,,We hebben zo’n veertig tot vijftig plekken gecreëerd. Ondernemers kunnen ze als flexplek gebruiken. Ze kunnen er hun eigen bedrijfslogo of profiel ophangen.’’ Volgens Van Veldhuizen is er behoefte aan dit soort werkplekken. ,,Dat hebben we met de Hogeschool Utrecht onderzocht.’’ Ook elders in de stad zijn al gebouwen waar werkruimte wordt verhuurd. ,,Denk aan ‘seats to work’ of ‘seats to meet’. Het vertrekpunt van Ondernemersplaza is de zakelijke dienstverlening. Onze werkplekken zijn gekoppeld aan een stukje publieke dienstverlening.’’ In het Ondernemersplaza kunnen ook lezingen en seminars worden verzorgd. ,,En als ik een vertrouwelijk telefoontje krijg, kan ik even naar een gesloten ruimte gaan.’’ Ondernemers die de werkplekken gebruiken, kunnen daarvoor een strippenkaart gebruiken of een maandabonnement nemen.

u Informatie via: www.kvk.nl/openhuis25november

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie