Meerdere gewonden bij ernstig ongeval op knooppunt Hoevelaken

14 november 2011 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT/NIJKERK - Op de parallelbaan van de A1 naar de A28 zijn zaterdagochtend bij een ernstig verkeersongeval vijf personen, onder wie twee kinderen, gewond geraakt. Op het moment van de aanrijding, rond 10.45 uur, stond er een file op de baan richting de A28.

Ter plaatse trof de politie een personenauto tegen de vangrail. Verderop lag een personenauto op de zijkant. Daarvoor stond een derde personenauto. Een aantal omstanders heeft eerste hulp verleend totdat de hulpdiensten, zoals de politie, ambulance en brandweer ter plaatse waren. Ook de politiehelikopter werd opgeroepen.

Twee kinderen, 5 en 7 jaar uit Almere en een 61 jarige man, eveneens uit Almere, zijn naar het UMC gebracht. Het 5-jarige jongetje liep letsel aan zijn enkel op. Het 7-jarige meisje bleek uiteindelijk geen letsel te hebben. Het letsel van de 61-jarige man is nog onbekend.

Een 19-jarige vrouw en een 39-jarige vrouw, beiden uit Apeldoorn, zijn naar het Gelre Ziekenhuis in Apeldoorn gebracht. Zij liepen respectievelijk een zwaargekneusde rug en nek en een zwaargekneusde rechterenkel en ribben op.

De brandweer van Barneveld heeft assistentie verleend aan de slachtoffers die bekneld zaten. In totaal waren er zes ambulances aanwezig.

Het is het derde grote ongeval op deze plaats in korte tijd. Op 21 augustus als ook op 18 oktober vond er een ongeval plaats waar meerdere slachtoffers vielen en ook diverse auto, waaronder een vrachtwagen, bij waren betrokken. (Bron: AberMedia)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie