Website De Stad Amersfoort.nl best bekeken

11 november 2011 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De website van De Stad Amersfoort.nl heeft van alle media in Amersfoort het grootste bereik. Dat blijkt uit de Stadspeiling over 'lokale media en informatie van de gemeente', een jaarlijkse enquête die in opdracht van gemeente is uitgevoerd.

33 procent van de geënquêteerde Amersfoorters zegt voor lokaal nieuws www.stadamersfoort.nl te raadplegen. 19 procent bekijkt de site van AmersfoortNu en 13 procent gaat voor lokale nieuwsberichten naar de website van RTV Utrecht. De site van het Weekblad Amersfoort wordt door 11 procent van de ondervraagden gebruikt.

Uit het onderzoek blijkt verder dat van de kranten met lokaal nieuws De Stad Amersfoort.nl en AmersfoortNu het best gelezen worden. Zo'n 87 procent leest deze kranten soms of vaak. Van de gemeentelijke informatiebronnen, raadplegen Amersfoorters het meest de rubriek Stadsberichten, die sinds 2007 in AmersfoortNu staan. Daarvoor publiceerde De StadAmersfoort.nl de gemeenteberichten. De overgang leidde ertoe dat de bekendheid van de gemeentepagina's afnam. Inmiddels geeft 81 procent aan de Stadsberichten te kennen. Driekwart van de ondervraagden zegt de Stadsberichten soms of vaak te lezen. Door meerdere mensen is wel aangegeven dat de Stadsberichten in AmersfoortNu niet goed opvallen door de vele reclame in die krant. Zij vinden dat de Stadsberichten terug zouden moeten naar De Stad Amersfoort.

Andere gemeentelijke informatiebronnen die worden gebruikt zijn de website (51 procent) en de gemeentelijke informatiewinkel (25 procent). Nieuwe communicatiemiddelen als de gemeentelijke e-mailnieuwsbrief (7 procent), twitter (2 procent) en de videoboodschappen van de burgemeester via YouTube (3 procent) worden minder goed bekeken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie