VOP mist aansluiting

23 november 2011 om 00:00 Voetbal

UTRECHT - VOP had zaterdag goede zaken kunnen doen als de ploeg de uitwedstrijd tegen Elinkwijk in winst had omgezet. De Amersfoorters gingen echter met 4-3 de boot in. Zij profiteerden zodoende niet van het puntverlies dat de meeste topploegen in de derde klasse D dezelfde dag moesten incasseren

Na de knappe winst in de vorige competitieronde op koploper Woudenberg was VOP met veel vertrouwen naar Utrecht afgereisd voor de confrontatie met het lager geklasseerde Elinkwijk. Maar al na vijf minuten keken de bezoekers tegen een 1-0 achterstand aan. Die tegenvaller werd goed verwerkt. Elf minuten later was de gelijkmaker al een feit. De schutter was Mark van Vulpen: 1-1. Twee doelpunten volgden nog voor rust. In de 21e minuut nam Elinkwijk opnieuw de leiding: 2-1. Het antwoord van de gasten kwam bijna twintig minuten later. Emile Brouwer zorgde voor een 2-2 ruststand.

Na rust was Elinkwijk de bovenliggende partij. Binnen een minuut of drie bracht de thuisclub het verschil op twee doelpunten: 4-2. VOP gooide daarna alles op de aanval maar verder dan een doelpunt van Terence Vliet (4-3) en twee ballen op het houtwerk kwamen de gasten niet.