Amersfoortse modelspoorbaan in Museum Flehite

9 november 2011 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - In museum Flehite is zaterdag 26 en zondag 27 november een miniatuurspoorbaan van Chris van Rossum te zien. De spoorbaan is een feest der herkenning voor iedereen die Amersfoort kent en een heerlijk avontuur voor liefhebbers van miniatuurtreinen. Het hoeft niet alleen bij kijken te blijven: wie wil kan zelf de wissels bedienen en vragen stellen aan Chris van Rossum. Kinderen tot 18 jaar hebben gratis toegang tot het museum.

Het begon allemaal met een bouwplaat van het oude Amersfoortse Centraal Station dat in 1993 is gesloopt. Inmiddels is het hele project uitgemond tot een spoorbaan van zo'n 6 meter lang en gemiddeld 75 centimeter breed, op een schaal van 1:220. Chris van Rossum bouwde de baan met hulp van zijn collega's van de Railclub Utrecht. Voor iedereen die Amersfoort kent, zal het een uitdaging zijn om uit te vinden wat waar is en welke delen van de modelspoorbaan zijn verkort of zelfs helemaal weggelaten.

Museum Flehite sluit met het tonen van de spoorbaan aan bij de tentoonstelling Märklin World die momenteel in Kunsthal KAdE te zien is.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie