Knappe winst Amsvorde

23 november 2011 om 00:00 Sport

HILVERSUM - Vier doelpunten scoorde Amsvorde zondag tegen 't Gooi. Ruim voldoende voor een driepunter omdat de thuisclub niet verder dan één treffer kwam: 1-4.

In de twaalfde minuut konden de Amersfoorters voor de eerste keer juichen. Jeffrey van de Wijngaard had pech met een schot op de lat. De bal belandde echter voor de voeten van zijn ploeggenoot Barry Smeeing die koelbloedig raak schoot: 0-1. Halverwege de eerste helft waren de rollen omgedraaid. Dit keer stond Smeeing aan de basis van een doelpunt. Hij legde de bal opzij waar Van de Wijngaard klaar stond om de bezoekers aan een 0-2 voorsprong te helpen.

De tweede helft begon Amsvorde goed maar toen de ploeg weigerde de kansen te benutten, ging het even fout. 't Gooi nam het initiatief over en verkleinde ook de achterstand: 1-2. Amsvorde wist zich echter goed te herstellen. De gasten werden weer sterker. Twee doelpunten volgden nog. Smeeing (87e minuut) en Bas van de Velden (89e minuut) braken definitief het verzet van de Hilversummers: 1-4.