CDA vreest voor veiligheid kinderen Professor Groenschool

8 november 2011 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De veiligheid van de kinderen van de Professor Groenschool is in gevaar door de overtredingen van automobilisten. Dat zegt raadslid Ingeborg Oostlander-Çetin die het college van b en w om maatregelen heeft gevraagd.

Deze school is gespecialiseerd in onderwijs aan kinderen met ernstige spraak of taalproblemen, gecombineerd met een vorm van autisme. De nieuwbouw aan de Hooglandseweg Noord, op de plaats van de voormalige Hogeschool van Utrecht, is afgelopen zomer opgeleverd.

Automobilisten die de verkeersdrempels aan de parallelweg van deze weg willen mijden, nemen een verkorte route via de parkeerplaats van deze school, met alle gevolgen van dien. ,,Onacceptabel'', zegt Oostlander-Çetin die bezorgd is over de verkeersveiligheid van de gehandicapte kinderen: ,,Het zijn kinderen die niet goed kunnen horen en dus horen ze de auto's niet aankomen als die over de parkeerplaats rijden.'' Bovendien, zo zegt zij, lopen deze kinderen van en naar de bussen die hen vervoeren. ,,De overtreders moeten hard worden aangepakt want zij brengen het leven van de kinderen in gevaar''.

Oostlander-Çetin heeft deze kwestie aangekaart bij het college en hoop dat er maatregelen volgen om de verkeersovertreders aan te pakken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie