Aankomst en intocht Sinterklaas

8 november 2011 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Sint Nicolaas komt zaterdag 12 november rond 13.00 uur met zijn stoomboot aan in Amersfoort. Hij zet voet aan wal aan bij de Eemhaven op de Grote Koppel.

Na de aankomst start om 13.45 uur de intocht door de Amersfoortse binnenstad. De route van de intocht is dit jaar:

Hooglandseweg - Noord, Keerkring, Meridiaantunnel, Hooglandseweg - Zuid, Scheltussingel, Kamp, Langestraat, Varkensmarkt, Arnhemseweg, Winkelcentrum Amicitia, Utrechtsestraat (tot aan de Riddergang). Bij de Riddergang zal de Sint Nicolaas afstijgen en te voet verder gaan door de Riddergang naar het St. Jorisplein.

Om 16.00 uur wordt Sint Nicolaas welkom geheten op het Sint Jorisplein. Aansluitend vertrekt de Sint naar zijn slaapkamer bij V&D aan het Sint Jorisplein, waar hij om 17.00 uur gaat slapen.

In Hoogland vertrekt Sint Nicolaas om 13.00 uur vanaf sportpark Schothorst. De goedheiligman trekt tot 15.00 uur met een bonte stoet pieten en kinderen door het dorp.

Op zondag 13 november zet de Sint om 14.00 uur voet aan wal zet bij de vijver van Emiclaer om ook daar de kinderen te begroeten. Vanaf 13.00 uur start de muziek om Sint Nicolaas feestelijk welkom te heten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie