Quick herstelt zich van mindere periode

16 november 2011 om 00:00 Voetbal

AMERSFOORT - Quick heeft de thuiswedstrijd tegen SMVC Fair Play aangegrepen om een einde te maken aan de slechte resultaten in de afgelopen weken. Na twee nederlagen op rij volgde zondag een 4-2 overwinning waarmee de Amersfoorters weer meetellen in de strijd om de bovenste plaatsen in de derde klasse D.

Na een ijzersterke competitiestart (vijf gewonnen duels op rij) van de Dorrestein bewoners kwam de klad erin. Twee remises werden gevolgd door twee nederlagen waardoor Quick de koppositie moest inleveren. Tegen SMVC Fair Play toonde de formatie van trainer Sijtze Wobbes weer karakter. Na de eerste 45 minuten was het duel nog niet beslist. Twee doelpunten zorgden voor een 1-1 ruststand. Na een minuut of twintig opende Zouhair Quechar voor Quick de score: 1-0. Daarna hadden de bezoekers succes met een vrije trap: 1-1

In de tweede helft nam de thuisclub opnieuw de leiding. Othman El Yaacoubi schoot de bal met veel gevoel in het doel van SMVC Fair Play: 2-1. Ook die stand bleef niet op het scorebord staan. Na een overtreding van Rob Arendshorst mochten de bezoekers een strafschop nemen: 2-2.

De spanning nam zienderogen toe. Quick wilde absoluut als winnaar van het veld stappen en dat lukte uiteindelijk ook. Mike de Graaf stond op de goede plek om een rebound te benutten, waarna Lavin Sharif nummer vier voor zijn rekening nam. De oud speler van Cobu Boys aan alle onzekerheid een einde: 4-2.