Echte verwenweek

9 november 2011 om 00:00 Nieuws

Wat ben ik de afgelopen week verwend, verrast, gecomplimenteerd en gefeliciteerd. De vaas met veren uit mijn kontje puilt uit. De hele week stond voor mij in het teken van filmfestival Scenecs. De openingsfilm ‘Joy’ in de JT bioscoop was een pareltje en op de achterste rij, in de loveseat met Flintdirecteur Harold Warmelink, was een speciale ervaring. Na afloop vanzelfsprekend het hapje/drankje waarbij natuurlijk al werd uitgekeken naar de volgende dag. Die was geheel gewijd aan Amersfoort over Amersfoort, het cultuurfestival met daarin mijn geesteskindje het filmproject Mijn Wijk. Een afgeladen theaterkamer in cultuurpaleis De Kamers met filmpjes en foto’s. Volle huiskamer met verhalen en gedichten. Een bomvol programma met maar liefst 21 inzendingen over wijken in Amersfoort. Ik had zelfs een Sassiaan overgehaald om een filmpje in te sturen zodat de zaal kon genieten van de opening van de jeu de boules baan achter Zandfoort aan de Eem. Maker Henk Burgsteden mocht zijn productie even toelichten en kreeg met zijn sassiaans dialect (bakkie gooie, centjes werde der gebruukt) de lachers op zijn hand.

Een opgetogen jury onder leiding van Alliantiedirecteur Koos Koolstra gaf aan dat het evenement elk jaar een enorme sprong vooruit maakte en presentatrice Francis Hazekamp moest per se uw stukjesschrijver naar voren halen om weer een paar veertjes in het bekende lichaamsdeel te stoppen. Jurylid Guido de Wijs prees ook het nieuwe onderdeel, de verhalen en gedichten, die van grote creativiteit getuigden. Amersfoort heeft echt veel talent rondlopen en dat krijgt nu een podium dankzij onder andere (u raadt het al) uw columnist. Een vrouwelijke fan kwam nog een veertje brengen na mijn column over Radio Nostalgia gelezen te hebben. ,,Waar kan ik die zender toch vinden?”, vroeg de uitgelaten dame, ,,want ik kreeg een déjà vu gevoel toen ik uw stukje las.” Met een rood hoofd en ietwat verlegen nam ik het lieve veertje bij vertrek om middernacht aan.

Sliep uitgeput maar dik tevreden tot tien uur de volgende morgen.Vrijdag weer een paar veren van het productieteam van misdaadverslaggever Peter R. de Vries als dank voor mijn schitterende acteerprestatie als rechercheur tijdens de reconstructie van een moord op een prostituee uit Groningen in 1995.

Zaterdagmorgen bij de post een dinerbon van €75,-. Gewonnen met een spreuk op een bierviltje van Grolsch. Zaterdagavond samen met mevrouw De Keijzer, in haar beeldige galajurk, zwevend over de rode loper naar de gala-avond. Ook daar weer poseren voor de foto’s, handen schudden met bekende Nederlanders, drankje drinken met burgemeester ‘Botje Breuk’ Bolsius en zijn altijd heel vast slapende echtgenote ‘Doornroosje’ Marcia. Bediend worden in de VIP-ruimte en weer talloze veertjes in ontvangst genomen. Zondag nog wat films gekeken want ik had de beschikking over een passepartout en ‘s-avonds naar de zeventigste verjaardag van raadslid Raphaël Smit die voor een exquise catering had gezorgd met zalm, mosselen, paté, warme/koude gerechten besloten met een exclusief kaasplankje. Daardoor liep ik ‘gelukkig’ Studio Sport mis! Maandagmorgen om 11 uur kwam ik pas onder mijn dekbedje vandaan. Heb nu een pyamadag, loop in ochtendjas en warme sokjes door het huis met gepaste trots kijkend naar de vaas barstensvol veren.

Joop de Keijzer

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie