Verkeersmaatregelen bij basisschool Pallas Athene

9 november 2011 om 00:00 Nieuws

BERGWKWARTIER - Tijdens de herfstvakantie 2011 zijn bij basisschool Pallas Athene in de wijk Berg-noord verkeersmaatregelen ingevoerd. Doel hiervan is dat de kinderen bij het aan- en uitgaan van de school veilig naar school en huis kunnen. De maatregelen rond Pallas Athene zijn tot stand gekomen in nauw overleg met de school, het naastgelegen kinderdagverblijf, de oudercommissie, vertegenwoordigers van omwonenden uit diverse straten en de Stichting Woonklimaat Berg.

In overleg met ouders en scholen probeert de gemeente de omgeving van basisscholen in Amersfoort maximaal autoluw en kindveilig te maken. Rond de momenten dat basisschool Pallas Athene aan- en uitgaat wordt ter hoogte van de toegang van deze school de Van Limburg Stirumlaan gesloten voor gemotoriseerd verkeer. Alleen voor aanwonenden wordt een uitzondering gemaakt. Tegelijk is aan de Abraham Kuijperlaan - op de twee weggedeelten tussen de Keucheniuslaan en de Nolenslaan - parkeren alleen toegestaan voor het brengen en halen van kinderen. Een deel van de Heinsiuslaan wordt aangewezen als opstelplaats voor BSO-vervoer.

De verkeersouders van Pallas Athene hebben al veel langer overleg met de gemeente. Dat heeft de afgelopen jaren geleid tot parkeerverboden in enkele straten rond deze school. Toch rijden er nog steeds auto’s wat leidt tot hinder en gevaar. In gezamenlijk overleg is daarom ingezet op de drastischer maatregel van een verbod om hier met de auto te rijden.

Een straatafsluiting bij basisschool Pallas Athene was in dit geval mogelijk omdat er aan het afgesloten weggedeelte weinig woningen liggen. Bovendien is het afgesloten weggedeelte niet essentieel voor de bereikbaarheid van de buurt en ontstaan er door de afsluiting geen doodlopende straatgedeelten. Dat betekent dat er niet achteruit hoeft worden gereden, wat weer kan leiden tot gevaarlijke situaties.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie