De broertjes van Daantje het haantje

31 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De Nederlandse Vereniging voor Veganisme (NVV) zal samen met Daantje het Haantje in november aandacht vragen voor de 30 miljoen mannelijke kuikentjes - de broertjes van Daantje - die jaarlijks in Nederland vergast en versnipperd worden voor de eierproductie. Daantje het Haantje zal tijdens deze informatietour de volgende steden aan doen: Arnhem, Nijmegen, Zeist, ^Amersfoort, Den Haag, Leiden, Breda en Den Bosch.

Met deze actietoer wil de NVV bekendheid geven aan de massale en onnodige kuikenmoord. Woordvoerder Daphne Wessel: "Consumenten blijken vaak niet op de hoogte te zijn van een aantal zeer dieronvriendelijke standaardpraktijken in de eierindustrie. Zo worden in Nederland jaarlijks 30 miljoen pasgeboren kuikentjes levend versnipperd of vergast. Dit geldt voor alle eieren, dus zowel uit de bio-industrie als uit de biologische sector."

De NVV zal tijdens de actie voorbijgangers informeren over het leed achter de eieren en specifiek over de haantjes. De consument zal verwezen worden naar de campagnewebsite www.waardelozehaantjes.nl, waar ook praktische informatie te vinden is. Zo staan er op de site ei-vrije recepten, 'ei-vervangers' en ei-vrije producten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie