Drie genomineerden voor Groene Lintje

28 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Wethouder Sebastiaan van 't Erve reikt op vrijdag 11 november, de Dag van de Duurzaamheid, het eerste Groene Lintje uit. Dat vindt plaats in natuurboerderij De Brinkhorst aan de Wageningseberg 43 in Vathorst. Het Groene Lintje is een initiatief van GroenLinks en is bedoeld om bedrijven, instellingen of burgers die op het gebied van duurzaamheid iets bijzonders laten zien, in het zonnetje te zetten. Er zijn drie genomineerden: Jan Elzen, Edgar van Groningen en de stichting De Smaak van de Streek.

Met de uitreiking van het Groene Lintje wil GroenLinks onderstrepen dat er niet alleen over duurzaamheid moet worden gepraat, maar dat er ook wat aan moet gebeuren. Het lintje is bedoeld voor initiatieven die van lokaal belang zijn voor een groen en duurzaam Amersfoort, initiatieven die creatief, vernieuwend en inspirerend zijn én waarin mensen anderen weten mee te slepen.

Genomineerden

Jan Elzen zet zich op verschillende fronten in voor duurzaamheid in het Soesterkwartier: als enthousiaste trekker van het jaarlijkse klimaatstraatfeest, als een van de meest actieve leden van de vereniging Duurzaam Soesterkwartier en als degene die in de Emmauskerk bezoekers, leden en bestuur betrekt bij duurzaamheidsvragen in eigen omgeving.

Edgar van Groningen is genomineerd vanwege zijn inspanningen om oude woningen aan de Surinamelaan en omstreken op een beter energieniveau te brengen. Hij laat zien hoe je door betrokkenheid, enthousiasme en doorzettingsvermogen een impasse kunt doorbreken en alle betrokkenen op één lijn krijgt.

Binnen de stichting De Smaak van de Streek hebben betrokken ondernemers de handen ineengeslagen. Door hun enthousiasme hebben zij op de Koppel in Amersfoort een terugkerende regionale voedselmarkt weten te realiseren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie