VVD wil buurtbudget voor alle wijken gelijk verdelen

28 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De VVD wil dat de prioriteitswijken Liendert en Kruiskamp Koppel niet langer extra geld krijgen bij de verdeling van de buurtbudgetten. Dat blijkt uit het amendement dat de fractie indient voor het raadsvoorstel over de nieuwe opzet voor de buurtbudgetten dat 1 november door de raad wordt behandeld.

Vanaf 2012 bestaat het buurtbudget uit een basisbedrag van 5000 euro per wijk. Daarnaast krijgt iedere wijk een aanvulling, gebaseerd op het aantal inwoners. In het voorstel gaat er extra geld naar de prioriteitswijken Liendert en Kruiskamp door hun inwoners anderhalf keer mee te tellen. Aanvankelijk zou deze wijkbewoners dubbel tellen, op grond van een raadsbesluit van 18 mei 2001, maar in het raadvoorstel van 1 november is dit aangepast naar anderhalf.

De VVD-fractie vindt deze aanpassing onvoldoende en wil dat de verdeelsleutel voor alle wijken op dezelfde wijze wordt toegepast. De fractie vindt dat de inzet van Vogelaargelden al tot de nodige verbeteringen hebben geleid in de leefbaarheid en sociale cohesie van deze wijk. Door het wegvallen van overheidssubsidies is het het totaal beschikbare bedrag voor buurtbudgetten in de stad is aanzienlijker lager dan voorgaande jaren. Door alle wijken op de gelijke manier te behandelen kan iedere wijk volgens de VVD meer profiteren van het opmerkelijke feit dat er in deze tijd van noodzakelijke forse bezuinigingen nog steeds buurtbudgetten worden verstrekt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie