Zeepjes en kettingen bij Angels Brocante

9 november 2011 om 00:00 Ondernemend

,,Toen ik die eerste zeepketting in handen kreeg, was ik direct gefascineerd, dat wilde ik ook kunnen”, vertelt Van der Schagt. ,,Ik ging dus op onderzoek uit, bezocht winkels en groothandelaren in zeep, kralen en linten en begon met experimenteren. In eerste instantie leken de zeepkettingen een mooie aanvulling op de artikelen in webshop, maar ik kreeg steeds meer vragen over hoe je zo’n ketting maakt. Van lieverlee ben ik zelf workshops zeepkettingen maken gaan organiseren en dat liep zo goed, dat de kettingen nu de hoofdmoot van mijn onderneming vormen.”

AMERSFOORT - Onderneemster Ria van der Schagt startte ooit met een webshop vol brocante, toen veroverde een Libanese zeepketting haar hart en tegenwoordig is de hoofdrol in Angel Brocante weggelegd voor zeepjes en al die geurige kettingen die je daarvan kunt samenstellen. ,,Mijn ouders verkochten antiek, brocante zit dus in mijn genen, maar zeepkettingen zijn mijn grote liefde.”

De meeste workshops geeft Van der Schagt in haar speciale workshopruimte, maar ze geeft ook les op andere locaties. ,,Vaak als creatieve aanvulling van een teamdag, vrijgezellenfeest, familiedag of bij voorbeeld bij een bijeenkomst van een vrouwenvereniging.” De workshopruimte in Stoutenburg-Noord is helemaal in stijl ingericht. ,,Ik wil het graag gezellig en huiselijk hebben. Die sfeer past bij het creatieve proces van het zeepketting maken. Daarom heb ik gewoon een gezellige woonkamer ingericht met brocante dat spreekt vanzelf. Verder begint iedere workshop met eigengemaakte appeltaart en een kopje koffie of thee. Pas daarna komen de bakken met zeepjes en kralen op tafel. Dat werkt goed, er zijn zelfs dames die mij toevertrouwen dat ze eigenlijk allereerst voor de ontspannen sfeer en de taart komen en dan pas voor de zeep, dat is natuurlijk wel een compliment.’

Een zeepketting is een creatie van zeep, kralen en lintjes. Van der Schagt: ,,Voor het maken van een zeepketting gebruik ik speciale zweetvrije zeep, zeep die niet nat wordt en die maandenlang lekker blijft ruiken. Die zeepjes zijn er natuurlijk in allerlei kleuren en vormen. Voor de kerstdagen heb ik natuurlijk weer kerstmotieven in huis, maar je kunt nog evengoed voor een neutraal hartmotief gaan. Want dat is het mooie iedere ketting wordt helemaal naar de eigen smaak van de cursist samengesteld en is daardoor uniek. Een zeepketting is gewoon een mooi persoonlijk en betaalbaar cadeau voor jezelf of iemand anders.”

Angel Brocante

Stoutenburgerlaan 14

3836 PC Stoutenburg-Noord

www.angelbrocante.nl

info@angelbrocante.nl

06-20147180

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie