A1 Advocatuur, snelweg naar recht

9 november 2011 om 00:00 Ondernemend

Aansprakelijkheid, letselschade en verzekeringen zijn de specialiteiten van A1 Advocatuur. Hans Schep en zijn partner Marieke Schep werkten jarenlang met hun advocatenkantoor vrijwel uitsluitend voor een grote verzekeraar, nu staan ze aan de andere kant. ,,Het feit dat we het verzekeringsbedrijf van binnen kennen is een voordeel. We weten hoe een verzekeraar denkt en hoe je verzoeken het beste kunt inkleden. Dat werkt efficiënt, onze aanvragen zijn deskundig en zaken worden daardoor sneller gehonoreerd.”

AMERSFOORT - ,,Wij verkopen nachtrust”, aldus advocaat Hans Schep van A1 Advocatuur: ,,Onze cliënten geven hun zaak in onze handen en wij garanderen hen dat ze goed kunnen slapen. Ze hebben immers een specialist aan het werk gezet.”

Schep: ,,Wij zijn er voor die particulieren en ondernemers of ondernemingen die aansprakelijk gesteld worden of die iemand aansprakelijk willen stellen. Bij particulieren bijvoorbeeld wanneer je onbedoeld iemand ten val brengt of wanneer een klusbuurman ook door jouw muur boort. Bij ondernemers kan het gaan om contractbreuk of productaansprakelijkheid. En”, gaat hij verder, ,,letselschade is nauw verbonden met aansprakelijkheid. Letsel is iets wat iedereen kan overkomen, in het verkeer, op kantoor, maar ook door een medische fout of door een product dat niet deugt. De gevolgen van letselschade zijn vaak verstrekkend; je hebt niet alleen te maken met de kosten maar ook met inkomensderving. Het bepalen van de hoogte van juist die daardoor veroorzaakte schade is erg lastig. Het in de arm nemen van een deskundige is eigenlijk een must wil je alles er uit kunnen halen wat er in zit.”

Dat geldt ook voor het beoordelen van de voorwaarden van verzekeringspolissen. ,,Voor een onderneming is het kiezen van de juiste polis erg lastig, maar al te vaak zijn de voorwaarden een woordenbrij waar je moedeloos van wordt. Wij helpen de ondernemer bij het bepalen van de juiste keus, welke verzekeringen heeft de onderneming nodig en wat zijn de belangrijkste dekkingsvoorwaarden waaraan die verzekeringen moeten voldoen.”

Over de kosten van zijn dienstverlening is Hans Schep transparant: ,,Aan het begin van iedere zaak, zetten we de kosten op een rij. In veel gevallen worden de kosten van de juridische bijstand vergoed door de verzekeraar, in andere gevallen waar de aansprakelijkheid nog niet vast staat, hanteren we tot dat dat wel zo is een gematigd uurtarief.”

A1 Advocatuur

Spacelab 18, Amersfoort

033 - 4 53 53 63

info@a1advocatuur.nl

www.a1advocatuur.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie