Nieuw vaandel voor Hosanna

25 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

SOESTERKWARTIER - De Christelijke Muziekvereniging Hosanna Amersfoort heeft zaterdag 22 oktober tijdens haar jaarlijkse concert onder leiding van Alwin Liew-On een nieuw vaandel gekregen.

Naast het grote concertorkest traden twee soorten leerlingen op. De ene groep werd gevormd door het eigen leerlingenorkest en de andere groep was via basisscholen bij Hosanna gekomen vanwege het gemeentelijk project 'Kies je Kunst'. Beide groepen stondenonder leiding van Martin Wernsen.

Ook werd er genoten van het fascinerende fluitspel van musicoloog Ronald Snijders op zijn dwarsfluit.

Halverwege het concert kreeg Hosanna een nieuw vaandel aangeboden. Drie jaar geleden hebben een paar enthousiaste fans het idee opgepakt om een nieuw vaandel voor Hosanna te realiseren. Het oude is namelijk bij een brand verwoest. Door middel van veel acties en een gang langs winkeliers en bedrijven in het Soesterkwartier wisten zij het geld bij elkaar te krijgen. Zaterdag is het door Ineke Bunk, een zeer gewaardeerd erelid, onthuld en het werd met wam applaus ontvangen.

Hosanna gaat haar 80ste jaar in. Een goede reden voor de 'vaandelcommissie' om het nieuwe vaandel nu alvast aan te bieden als start van een feestelijk jubileumjaar.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie