Ciran: innovatief en uniek behandelconcept

26 oktober 2011 om 00:00 Ondernemend

,,Met een poliklinische, zestien weken durende behandeling door een gespecialiseerd behandelteam zorgt deze effectieve methode ervoor dat mensen die stagneren in hun fysiek en mentaal functioneren, weer thuis, op het werk en in de maatschappij weer kunnen functioneren. Blijvend”, licht Ouwerkerk toe. ,,We brengen hen in beweging door oefening van het houdings- en bewegingsapparaat en door mentale ondersteuning. Het Ciran-concept is uniek en effectief door zijn medisch filosofische benadering. Niet gericht zijn op klachten en problemen maar juist op gezondheid en mogelijkheden.”

AMERSFOORT - Voor mensen die hun chronische en vaak onverklaarbare klachten niet of nauwelijks zien afnemen, kan de Ciran-behandelmethode uitkomst bieden. In de meeste gevallen gaat het om fysieke klachten aan rug, nek en schouder, of om Burnout, PTSS, psychische klachten en klachten waarvoor niet echt een verklaring kan worden gevonden. Volgens Lilian Ouwerkerk, directeur van de DBC Groep, biedt Ciran een innovatief en uniek behandelconcept.

,,Je kunt met pijn thuis blijven zitten en gefocust zijn op de negatieve aspecten, of je kunt je concentreren op wat je wél kunt”, vult psycholoog Annemie Schuts aan. ,,Soms vergt het niet meer dan een nieuwe kijk op het leven om uit de situatie te stappen waar je in zit en nieuwe uitdagingen te vinden, waarin je optimaal kunt functioneren. Dat kan een negatieve spiraal ombuigen naar een positieve ontwikkeling, waardoor je gevoel van eigenwaarde groeit en je weer plezier krijgt in de dingen die je wél kunt doen.”

De behandelingen in de Ciran-behandelcentra van DBC bestaan uit een intensief, multidisciplinair revalidatieprogramma door een team van specialisten. Schuts: ,,Hieraan gaat een zorgvuldige intake vooraf. Deze omvat onder andere een fysieke belastingstest en een fysiotherapeutisch en psychologisch onderzoek. De revalidatiearts beoordeelt samen met ons zorgteam de uitkomsten van het onderzoek. Aansluitend wordt een op maat gemaakt behandelprogramma geschreven. Patiënten volgen doorgaans twee dagdelen per week hun programma. En je merkt dat ze gaandeweg weer goed in hun vel gaan zitten, meer energie krijgen en de draad weer oppakken. Binnen 16 weken wordt het afgesproken doel bereikt.”

DBC – Ciran Amersfoort

Henry Dunantstraat 32 (4e etage)

033 432 50 21

www.ciran.nl of www.dbc.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie