Afsluiting Maria maanden in De Kamers

17 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

VATHORST - Op zondag 6 november is er in De Kamers een bijzondere bijeenkomst als afsluiting van de Maria maanden in Museum Flehite. De aanvang is om 16.00 uur. Kaarten à 10 euro zijn te bestellen via www.dekamers.nl.

Als afsluiting van de Maria maanden in Museum Flehite heeft De Kamers een bijzondere bijeenkomst op 6 november. Het programma is als volgt: om 16.00 uur opent Kamerheer Jos van Oord de middag met zijn visie op Maria, idool van alle tijden.

Vervolgens vertelt Guido de Wijs over zijn band met Maria. Guido groeide op in een rooms-katholieke wereld. ,,Als je in me knijpt, spuit het wijwater er nog steeds uit. Ook steek ik nog altijd in elke kerk een kaarsje op bij het Maria altaar en hecht ik veel waarde aan rituelen. De kerken liepen leeg en werden gesloopt, maar de concertzalen, voetbalstadions en winkelcentra stromen vol met mensen en nieuwe rituelen. En waar bleef Maria?''

Madelief Twilt, 13 jaar en ambassadeur van Stichting Doe Een Wens, verzorgt een muzikale bijdrage. Zij zingt twee ontroerende liederen, waaronder het Ave Maria. Kunstenares Gea Boon vertelt over haar Maria-schilderij. De middag wordt afgesloten met een glaasje in de Huiskamer.

Datum: zondag 6 november. Locatie: De Kamers, Wezeperberg 1, Amersfoort. Aanvang: 16.00 uur. Toegang: €10

Meer informatie en kaarten bestellen via www.dekamers.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie