Nieuwland geeft winst uit handen

9 november 2011 om 00:00 Voetbal

AMERSFOORT - Wat bijna niemand na de eerste helft van het duel tussen Nieuwland en Odysseus had verwacht, gebeurde zaterdag toch. De Amersfoorters gaven in het slotkwartier een 2-0 voorsprong uit handen. Een omstreden strafschop en een van richting veranderde bal leverde de ploeg uit Utrecht toch nog een punt op: 2-2.

Nieuwland kwam uitstekend uit de startblokken. Al in derde minuut viel het openingsdoelpunt. Na een uitgekiende voorzet van Hossein Mezbanali zag Virginio Damo op fraaie wijze kans doelman Teun Heuvelink met een kopbal te passeren: 1-0. Een half uur bleef die stand op het scorebord staan. Toen verscheen Frank van de Ven alleen voor de sluitpost van Odysseus die zich pas in tweede instantie gewonnen moest geven. Nordin Karraz benutte de rebound: 2-0.

In de tweede helft verzuimde Nieuwland de score op te voeren. De gevolgen bleven niet uit. In de 75e minuut constateerde scheidsrechter Ferit Akkaya een overtreding van Nieuwland verdediger Eric te Selle binnen de beruchte lijnen. De toegekende strafschop werd door de gasten benut: 2-1. Daarna moest de thuisclub met tien man verder omdat Te Selle zijn tweede gele kaart had ontvangen. Nog geen vijf minuten later was Nieuwland doelman Kevin Balvers kansloos toen de bal na een botsing van richting veranderde en in het net belandde: 2-2.