Amsvorde kansloos

2 november 2011 om 00:00 Voetbal

AMERSFOORT - De spelers van Amsvorde hadden zondag in de thuiswedstrijd tegen Zeist, koploper in de vierde klasse F, graag voor een verrassing willen zorgen. De Amersfoorters hadden echter weinig tegen de ranglijstaanvoerder in te brengen en konden niet voorkomen dat de bezoekers het eerste periodekampioenschap in de wacht sleepte.

Al snel maakte Zeist, een ploeg met veel geroutineerde spelers, duidelijk dat zij alleen voor de winst naar Amersfoort waren gekomen. In de derde minuut kregen de bezoekers wel de hulp van de Amsvorde doelman die zich op de bal verkeek: 0-1. Een half uur hield de thuisclub de schade beperkt. Toen was een kopbal van een Zeister spits de sluitpost van de thuisclub ook te machtig: 0-2.

Amsvorde kon daar weinig tegenover stellen en was alleen met schoten uit de tweede lijn gevaarlijk. Nog voor rust viel de derde beslissende treffer: 0-3.

In de tweede helft probeerde Amsvorde meer druk op het doel van de bezoekers uit te oefenen. Kansen leverde dat de formatie van trainer Bert de Vries echter niet op. Halverwege het tweede bedrijf bepaalde Zeist de eindstand op 0-4.