Hoogland wint op valreep

2 november 2011 om 00:00 Voetbal

BEVERWIJK - Luuk Voorburg was zondag de gevierde man na het uitduel tegen DEM. In de blessuretijd scoorde de Hooglander het winnende doelpunt: 1-2.

Hoogland zag Erwin Hermsen al snel afhaken. De verdediger maakte na de toss een verkeerde beweging en kon geen stap meer zetten. Zijn vervanger was Ryan van Diermen. Het snelle uitvallen van Hermsen bleef niet zonder gevolgen. Al na een minuut of vijf moest Sebastiaan Bruins de bal uit het net halen. De doelman van Hoogland had geen antwoord op een afstandschot van een tegenstander: 1-0.

Een minuut of twintig later kreeg Caspar Vijverberg het op z'n heupen. De aanvaller zette twee verdedigers van DEM, de nummer drie op de ranglijst van de eerste klasse A, op het verkeerde been. Daarna maakte Vijverberg de klus af met een onhoudbaar schot: 1-1.Met die stand gingen beide teams ook rusten.

In de tweede helft was DEM meer aan de bal. Grote kansen kreeg de thuisclub echter niet. Hoogland was nog het dichtst bij een doelpunt. Vijverberg zag zijn inzet echter op de lat belanden. Toen iedereen zich al met een gelijkspel had verzoend, sloeg Voorburg genadeloos toe. De doelman van DEM raakte de bal met zijn handen aan toen hij buiten het zestienmetergebied stond. Een rode kaart voor de sluitpost was het gevolg, plus een vrije trap voor Hoogland. Daar wist Voorburg wel raad mee. Hij joeg de bal in de kruising van het Beverwijkse doel: 1-2.