Nederlaag VVZA niet verrassend

9 november 2011 om 00:00 Voetbal

UTRECHT - Zoals kon worden verwacht, heeft tweedeklasser VVZA zondag tegen koploper Magreb een nederlaag moeten incasseren. Na 45 minuten was in Utrecht al de eindstand (3-1) bereikt.

Zonder spits Marcel Pietersen (hamstringblessure) begon VVZA verzwakt aan het duel tegen de lijstaanvoerder. Michael Ouwerkerk, de tweede spits van de Amersfoortse club, begon wel aan de strijd maar hij moest al na een half uur afhaken met een forse blessure. Een gevoelig verlies voor de bezoekers die er niettemin in slaagden vijf minuten na het uitvallen van Ouwerkerk de score te openen. Uit een hoekschop zag Kevin Engelman met een kopbal kans de doelman van Magreb te passeren: 0-1.

Lang duurde de vreugde over die treffer in de gelederen van VVZA niet. Enkele minuten later bogen de Utrechters de achterstand om in een 2-1 voorsprong. Daarmee was het leed voor de gasten nog niet voorbij want nog voor rust liet de thuisclub nummer drie aantekenen: 3-`1.

VVZA kreeg in de tweede helft nog de kans om dichterbij te komen. Dat was een kwartier voor tijd. Dwigth Maduro en Kevin Engelman benutten de grote scoringsmogelijkheid echter niet.