Harry de Waard: Erelid van de UPDB en Lid van Verdienste KNDB

12 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Op 5 oktober kreeg Harry de Waard vanwege zijn verdiensten voor de damsport, met name binnen Utrecht, een damtoernooi aangeboden. Rond half acht verzamelden zich 118 dammers in het mooie denksportcentrum Den Hommel in Utrecht voor hun onderlinge krachtmeting

Onder hen oud-wereldkampioen Ton Sijbrands, die nog regelmatig een partij damt bij ADG, de club waar Harry ook lid is. De spelers werden ingedeeld in 3 klassen, de landelijk spelende verenigingen, de provinciale hoofdklasse en de provinciale 1e klasse. Gespeeld werd met het zogenaamde Vos-systeem, waarbij de leden van de verenigingen door elkaar gemengd worden opgesteld. Kwart voor acht opende de voorzitter van de UPDB de avond met de felicitaties aan Harry de Waard.

Maar eerst kreeg oud-lid van Ons Genoegen en voorzitter van de KNDB, Johan Haijtink het woord. Hij memoreerde de verdiensten van Harry op velerlei gebied, haalde herinneringen op aan hun vroegere samenwerking en maakte tenslotte bekend dat Harry door de KNDB benoemd is tot lid van verdienste. Hem werd de bijbehorende speld opgespeld en de oorkonde overhandigd. Toen kon het damgeweld losbarsten en was het enkele uren stil in de zaal. Rond 11 uur was de wedstrijd afgelopen en werd de stand opgemaakt. Winnaar in de hoofdgroep was DVSB, de club uit Soest-Baarn. Winnaar in de provinciale hoofdklasse was Boboli uit Bunschoten en in de provinciale eerste klasse ging DEZ Woerden met de eer strijken.

Vervolgens nam voorzitter Harry Vredeveldt het woord en benoemde Harry de Waard tot Erelid van de Utrechtse Provinciale Dambond en kreeg daartoe een fraai ingelijste oorkonde. Daarna werden nog diverse toespraken gehouden en cadeaus overhandigd. Zo had clubgenoot Frits Stuger een mooi fotoboek samengesteld van allerlei activiteiten van Harry en kreeg hij van Rob de Wit, ex-voetballer van Ajax en het Nederlands elftal en tegenwoordig dammend bij NDG, een DVD met de mooiste voetbalfragmenten. Al met al een zeer geslaagde avond, waar jubilaris Harry de Waard met genoegen op terug zal kijken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie