Dames CJVV verslaan FC Lisse

11 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

VERMEERKWARTIER - Na twee uitwedstrijden mochten de CJVV vrouwen afgelopen weekend weer eens een thuiswedstrijd spelen, ditmaal was FC Lisse te gast op sportpark Vermeerkwartier. CJVV wacht nog op de eerste punten en FC Lisse staat in de middenmoot. De openingsfase was voor CJVV, al na 2 minuten kregen ze een strafschop. Een corner van Dana van de Kamp werd door de FC Lisse verdedigster met de hand beroerd en dus mocht Eline Werkman dit buitenkansje omzetten in een doelpunt. Ze deed dit feilloos en al gauw stond het dus 1-0. CJVV bleef het betere van het spel houden, maar het was zeker opletten voor de counter van de meiden uit Lisse. Ook CJVV kreeg enkele fraaie mogelijkheden om de score verder uit te bouwen.

In de tweede helft drong FC Lisse meer aan, maar ook CJVV wist enkele aardige combinaties op de mat te leggen, doelpunten leverde dit echter niet op. In de 62e minuut kreeg spits Shannon Boelhouwer het op haar heupen en scoorde op zeer fraaie wijze de 2-0. Zou het dan eindelijk gaan gebeuren 2-0 voor en nog een half uurtje te spelen. FC Lisse trok nog feller ten aanval en scoorde in de 71e minuut door Danielle van Rooijen, de aansluitingstreffer, 2-1. Toen kwam er een fase waarin de wedstrijd alle kanten op kon gaan, CJVV bleef voetballen voor de 3-1, maar ook FC Lisse kreeg nog een paar gevaarlijke mogelijkheden. Vlak voor tijd was er een overtreding op CJVV doelvrouw Aliene van Loenen, er was al gefloten en een speelster van FC Lisse ging toch nog door op haar. Een gele kaart voor de speelster van Lisse en een wissel voor doelvrouw Aliene van Loenen was het gevolg. De wedstrijd leek op een 2-1 overwinning voor CJVV uit te draaien, maar in de 94ste minuut sloeg toch het noodlot toe, Ilona de Groot scoorde van afstand de 2-2. CJVV toonde echter veerkracht en wist in de slotminuut toch de winnende treffer te maken. Een vrije trap van Shannon Boelhouwer werd door de keepster van FC Lisse verkeerd beoordeeld en Liesbeth Dijksterhuis scoorde de winnende 3-2 treffer.

Vlak daarna was het echt afgelopen en waren de eerste punten voor CJVV. Aanstaande zaterdag gaan de 'gele leeuwinnen' naar IJsselstein, daar wacht VVIJ.