Carillonbeklimming onverwacht succes

22 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

BINNENSTAD - Het beklimmen van de OLV-toren op zaterdagmiddag en dan de beiaardier live zien spelen, is volgens het Gilde Amersfoort een onverwacht succes geworden. Zo'n 150 mensen hebben van deze mogelijkheid gebruik gemaakt.

Vanaf 1 april houdt het Gilde Amersfoort een torenbeklimming per week waarin de beiaardier centraal staat. Eerst geeft hij een uitleg over beiaarden in het algemeen en dan de twee beiaarden van Amersfoort in het bijzonder en daarna bespeelt hij ze. ,,Een experiment van de Beiaard School Nederland en het Gilde'', zegt Hans van Rossum, coördinator van de toren. ,,En hoewel we nauwelijks reclame gemaakt hebben kregen we veel meer gasten dan verwacht, in totaal zo'n 150. Die komen bovenop de meer dan duizend bezoekers die jaarlijks de toren beklimmen."'

Op zaterdag 29 oktober om 15.30 uur start de laatste groep van dit seizoen. Aanmelden bij de toren zelf. Daarna gaat de toren in winterslaap. Of het Gilde volgend jaar het experiment een vervolg geeft is nog niet bekend. ,,Dat hebben we nog niet besloten, maar wat ons betreft wel'', aldus Van Rossum.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie