Ruim 2000 handtekeningen voor actie 'Red de bieb Zielhorst'

12 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

ZIELHORST - De actie om de sluiting van de bibliotheek in Zielhorst te voorkomen, heeft maar liefst 2083 handtekeningen opgeleverd. De handtekeningen werden woensdagmorgen aangeboden aan wijkwethouder Hans Buijtelaar.

Vijf wijkbewoners die willen dat de bibliotheek in Zielhorst openblijft, waren een actie begonnen. Op verschillende punten in Zielhorst konden wijkbewoners hun handtekening zetten. De actiegroep is bang dat de wijk Zielhorst ‘haar ziel verliest’ als straks de bibliotheek dichtgaat. Temeer omdat de groep ook vreest dat het wijkcentrum uit Zielhorst verdwijnt. ,,Dan wordt de wijk dubbel getroffen’’, vindt actievoerder Ilse van Zeewijk. De actievoerders zijn bang dat de sociale samenhang in de wijk weggaat.

Het aantal handtekeningen overtreft de stoutste verwachtingen van de actievoerders. ,,Dit aantal hadden we zeker niet gedacht'', zegt actievoerder Anja Hoogendijk. ,,Jong en oud hebben hun handtekening gezet. Ook mensen uit de wijken rond Zielhorst die hier naar de bibliotheek komen.''

Volgens de actievoerders heeft de actie aangetoond dat Zielhorst de bieb en het wijkcentrum nodig heeft. ,,Dit hebben we keihard aangetoond. Wij willen dit niet laten gebeuren. Wij hopen dat de gemeenteraad, de wethouder, de directeur van de bieb er nog eens goed over nadenkt. De wijk moet leefbaar blijven met bieb en wijkcentrum.''

De actievoerders hebben ook inmiddels contact opgenomen met de politieke partijen die tijdens de begrotingsraad een besluit moeten nemen over de bezuinigingen, waaronder die op de bibliotheek in Zielhorst. Komende dinsdagavond zijn ze in het gemeentehuis om hun actie verder toe te lichten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie