VVZA loopt achter feiten aan

19 oktober 2011 om 00:00 Voetbal

AMSTELVEEN - Met het gepromoveerde VVZA gaat het nog niet goed. De Amersfoorters verspeelden op de zevende competitiedag opnieuw punten, dit keer drie tegen Roda'23: 4-1.

Zonder Joey Naus die zich enkele weken niet beschikbaar heeft gesteld voor de selectie van trainer Piet Rigter, was VVZA eigenlijk al na een minuut of twintig geklopt. Roda'23 profiteerde twee keer van fouten in de Amersfoortse achterhoede: 2-0. Daardoor liepen de gasten meteen achter de feiten aan. Alleen Freek Rubrech, zaterdag nog een aandachtig toeschouwer bij de stadsderby CJVV - Nieuwland (2-0), wist het net van de tegenpartij te vinden en dat was duidelijk onvoldoende voor een goed resultaat.

Na die 1-2 hing nog wel de gelijkmaker in de lucht. De defensie van VVZA liet echter ook na rust teveel steken vallen en dat kostte de ploeg de winst. Jeffrey van Westerlaak haalde door een rode kaart het einde van de wedstrijd niet. Hij veroorzaakte een strafschop en werd daarvoor dubbel bestraft.