Amsvorde verzaakt niet

5 oktober 2011 om 00:00 Voetbal

AMSTERDAM - Het nog puntloze Zuidoost United was zondag voor Amsvorde geen ploeg om warm van te worden. Zakelijk werkten de Amersfoorters het vijfde competitieduel af. Zij maakten geen fout: 0-3.

Tien minuten had Amsvorde nodig om de bal achter de Amsterdamse doelman te krijgen. Bas van de Velden, oud speler van Hoevelaken 2, leverde de voorzet waaruit goaltjesdief Barry Smeeing kon scoren: 0-1. Teveel balverlies was de reden dat de bezoekers in de resterende minuten van de eerste helft niet meer tot scoren kwamen.

Met een extra spits (Chineye Chiazor) probeerde Amsvorde trainer Bert de Vries in de tweede helft de tegenstander te overrompelen. De wissel leverde in de 55e minuut ook het tweede doelpunt van de gasten op. Van de Velden passeerde een tegenstander en maakte ook van de Amsterdamse doelman een figurant: 0-2. Pas in de 90e minuut viel het derde doelpunt, gescoord door invaller Chiazor: 0-3.