Knappe winst Nieuwland

5 oktober 2011 om 00:00 Voetbal

AMSTERDAM - Aan een sterke eerste helft heeft Nieuwland zaterdag de winst (3-4) op Beursbengels te danken. In de eerste 45 minuten scoorden de Amersfoorters maar liefst vier keer, voldoende voor de twee driepunter van Nieuwland in het nog prille seizoen.

Jelte Bakker opende de score na een minuut of tien. De aanvaller boekte succes met een vrije trap: 0-1. Rob Geertsma nam vijf minuten later met een afstandschot nummer twee voor zijn rekening: 0-2. De honger naar doelpunten hield niet op. Johan Gelderblom zorgde voor de derde treffer waarna Hossein Mezbanali voor een comfortabele 1-4 ruststand zorgde.

In de tweede helft stopte de productiviteit van de bezoekers die wel genoeg kansen kregen om de score op te voeren. De mogelijkheden werden door de gasten echter niet benut. Omdat Beursbengels wel scoorde en de achterstand verkleinde tot 3-4, bleef het duel tot het einde spannend.