Hoogland geklopt

5 oktober 2011 om 00:00 Voetbal

AMERSFOORT - Hoogland heeft zondag op eigen veld geen kans gezien het sterke DWV pootje te lichten. Aan een vroeg doelpunt hadden de Amsterdammers voldoende om met een driepunter naar huis terug te keren.

In de tiende minuut viel de winnende treffer al. De verdedigers van Hoogland hadden geen antwoord op een snelle aanval van de bezoekers: 0-1. Met lange ballen probeerden de Hooglanders daarna tot succes te komen. Kansen in de eerste helft leverde dat echter niet op.

Na rust was Hoogland beter op dreef. De gelijkmaker hing lange tijd in de lucht. Franklin Harmsen was nog het dichtst bij een doelpunt. De spits knalde de bal op de binnenkant van de paal. Hoogland bleef het meest in balbezit. DWV beperkte zich tot verdedigen en mocht blij zijn dat de scheidsrechter in de slotfase geen strafschop aan de thuisclub gaf toen invaller Willem Eijbergen net binnen de beruchte lijnen gevloerd werd. Daardoor bleef de 0-1 op het scorebord staan.