Ingezonden: Open Brief aan de Auris Professor Groen School

28 september 2011 om 00:00 Nieuws

Na de zomervakantie zijn de diverse locaties van de Auris Professor Groen school in Amersfoort samengevoegd. De school is nu gehuisvest in een prachtig gerenoveerd gebouw aan de Hooglandseweg Noord nummer. Het is een school voor speciaal onderwijs met kinderen met taal-, spraak-, en gehoor problemen. Kort gezegd; Een kwetsbare groep in de samenleving. Een speelplein om onder schooltijd buiten te spelen ligt achter de school. Het gaat mij om de voorzijde van deze bijzondere school.

De kinderen worden morgens met busjes in de regio Amersfoort opgehaald en middags weer naar huis gebracht. U kunt zich voorstellen dat het dagelijks een gezellige drukte is met de jonge kinderen op het voorterrein van de school. Het voorterrein van de school ligt direct parallel aan de Hooglandse weg Noord. De Hooglandse weg Noord is voorzien van vele verkeersdrempels om het hard rijden te voorkomen. Via het voorterrein van de school zijn deze drempels te omzeilen. Een gevaarlijke situatie.

Dat betekent, zoals algemeen bekend is over de wijk de Koppel, dat er automobilisten zijn die de verkeersregels niet zo nauw nemen en het voorterrein van deze school gebruiken om de drempels te omzeilen. De verkeersborden aan de beide zijden van de school zijn niet afdoende om de problemen op te lossen. Buiten de school tijden is het terrein vrij toegankelijk. Ideale plek in de wijk voor spelende kinderen. Wacht niet met het nemen van afdoende fysieke maatregelen tot er een slachtoffer is gevallen.

Hein J. W. van Wegen

Amersfoort

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie