VVZA 2 - Soest 2

28 september 2011 om 00:00 Voetbal

Gerdo Kuenen 0-1 en 1-2, Tommy Mannien 1-1, Marcel Pietersen 2-2

AMERSFOORT - De eerste confrontatie dit seizoen tussen de streekgenoten VVZA en Soest heeft zondag in Amersfoort geen winnaar opgeleverd. Na een leuke wedstrijd vermeldde het scorebord een eindstand van 2-2 en daar konden beide partijen wel mee leven. In de eerste helft was VVZA de betere partij, na rust waren de rollen omgedraaid.

Tegen de verhouding in nam Soest na een minuut of 25 de leiding. Gerdo Kuenen, al jaren een van de steunpilaren in de Soester formatie, opende de score: 0-1. Het antwoord van de thuisclub liet niet lang op zich wachten. Verdediger Tommy Mannien kon ver oprukken en zijn actie doeltreffend afronden: 1-1. Het tweede wapenfeit van VVZA in de eerste 45 minuten kwam op naam van Freek Rubrech die met een kopbal de lat raakte.

In de tweede helft had Soest een overwicht. Ook Kuenen zag een kopbal op het houtwerk belanden. Toen iedereen zich al met een gelijkspel had verzoend, nam Soest opnieuw de leiding. In de blessuretijd leverde een omstreden handsbal van VVZA'er Ramon van Wijk de bezoekers een strafschop op. Kuenen faalde vanaf elf meter niet: 1-2. Een nederlaag voor de thuisclub leek onafwendbaar. De scheidsrechter voorkwam dat echter door ook VVZA een strafschop toe te kennen voor een overtreding op Jorrit Smit. Marcel Pietersen, vorig seizoen nog speler van Soest, benutte de penalty waardoor het duel toch onbeslist eindigde: 2-2.