1-0 Peter Heuvelink, 1-1 Hakan Dogan, 1-2 Saffa Agyazi, 2-2 Barry Smeeing

21 september 2011 om 00:00 Voetbal

AMERSFOORT - De Amersfoortse derby tussen Amsvorde en HVC kende op basis van overwicht twee verschillende helften. In de eerste helft was het Amsvorde dat de bovenliggende partij was en in het tweede deel van de wedstrijd was dat opponent HVC. In een echte stadsderby kwamen beide ploegen niet verder dan een 2-2 gelijk spel. Het thuispelende Amsvorde begon met verve aan de wedstrijd en dwong HVC tot veelal verdedigende acties. Dat betekende in de 15e minuut de 1-0 voorsprong voor de thuisploeg door een treffer van de Peter Heuvelink, die kort voor rust naar het liet aanzien behoorlijk geblesseerd het veld moest verlaten. Alhoewel HVC best wel wat kansen wist te creëren, bleef de ploeg in de afwerking steken en kon voor rust dan ook niets meer veranderen aan de 1-0 achterstand. Na rust een feller spelend HVC dat Amsvorde dwong tot achteruit verdedigen. De gelijkmaker in de 54e minuut was dan ook een terechte tussenuitslag. De 1-2 voorsprong voor de gasten viel in de 88e minuut en leek de wedstrijd te zijn gespeeld. Maar een strafschop voor Amsvorde ver in de extra tijd bracht de stand weer in evenwicht, waardoor beide ploegen genoegen moesten nemen met een punt.