CJVV promoveert ten koste van Woudenberg

8 juni 2011 om 00:00 Voetbal

AMERSFOORT - CJVV heeft in en tegen Woudenberg promotie naar de tweede klasse bewerkstelligd. De Amersfoorters kregen hun opponenten na de 2-2 op het Vermeerkwartier en de 0-0 op De Grift na strafschoppen op de knieën. ,,Fantastisch om het in holst van de leeuw te winnen”, juicht Jeroen van ’t End. De middenvelder was een van de vijf CJVV’ers die koel bleef in de strafschoppenserie.

De wedstrijd verliep volgens het door trainer Jos Krikke volgens het gewenste scenario. Woudenberg mocht de bal wel hebben, maar kon een compact spelend CJVV niet stuk spelen. Ondertussen speculeerde de uitploeg op de ruimte die achter de laatste linie van de Woudenbergers lag. Na twee wedstrijden in drie dagen liepen alle veldspelers op hun laatste benen. ,,De ploeg die vanmiddag als eerste een goal zou maken, zou de wedstrijd ook winnen. Dat zou een mokerslag geweest zijn voor beide ploegen”, denkt Van ’t End. Ploeggenoot Wilfred Rietveld was in de 65e minuut het dichtste bij die vurig gewenste treffer. Het schot van de spits werd echter van richting veranderd en plofte op de paal.

Omdat Woudenberg de spaarzame mogelijkheden ook niet kon benutten, werd de strijd om de promotie beslist vanaf de strafschopstip. Schlemiel van de middag was Tom de Greef, de tiener die een week eerder nog Woudenberg naar de finale van de nacompetitie had geschoten. Nu vond hij echter Arjen Nawijn op zijn weg. Vervolgens schoot Rietveld CJVV naar de tweede klasse. ,,Heerlijk!”, vond winnende trainer Jos Krikke.Voor zijn collega’s Arno van Wolfswinkel en Rob van den Broek was het een hard gelag. Na een lange, verloren titelstrijd en dit verlies staat Woudenberg met lege handen. ,,Dit is heel, heel, heel erg zuur. We hadden donderdag onze kansen moeten benutten en de 1-3 moeten maken”, vindt Van Wolfswinkel. Jeroen van ’t End had daar natuurlijk geen boodschap aan. ,,We gaan feestvieren en zullen stuk voor stuk dronken worden”, was zijn voorspelling.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie