Keurslagerij Timmer van alles iets meer

29 juni 2011 om 00:00 Ondernemend

,,Negentig procent van alles wat hier ligt, maken we zelf van eersteklas ingrediënten. En vervolgens maken we daarvoor veel reclame, want de klanten moeten wel weten wat je hebt”, vertelt hij. ,,Ook dat werkt, want ze weten ons steeds beter te vinden. Dat geldt ook voor onze lunchklanten, ik denk dat we per werkdag ongeveer tweehonderd broodjes gehaktbal verkopen.”

AMERSFOORT - Iets meer kwaliteit, iets meer service, iets meer variatie, iets meer inspiratie en iets meer recepten. De klant van Keurslagerij Timmer is bij hem goed af, aldus de website van de slager. Dat de klanten het daar mee eens zijn staat buiten kijf, want amper een jaar na de opening heeft Dennis Timmer het aantal medewerkers van vier uitgebreid tot zes. ,,En het gaat nog steeds iedere maand weer iets beter dan de vorige”, aldus de tevreden Keurslager. Eigen creaties en goede spullen, dat is het geheim.

Het rundvlees, varkensvlees en kippenvlees wat Timmer verkoopt, komt van de van de eigen mester uit het dorp Harskamp bij Barneveld waar het vee allemaal ambachtelijk geslacht en verwerkt wordt. ,,Het is allemaal Hollands vee. Mijn klanten weten dus precies waar hun stukje vlees vandaag komt. In deze tijd waarin niet alle voedsel even veilig is, is het fijn wanneer je de herkomst zeker weet.” Naast toppers en eigen creaties van varkens-, rund- en kippenvlees zijn de worsten bij Timmer onweerstaanbaar lekker. ,,Vanzelfsprekend zelfgemaakt, vooral de boerenleverworst is een echte aanrader’, zegt hij zelf.

Het assortiment van de moderne slagerij is vergeleken met vroeger enorm uitgebreid en de Keurslagerij van Timmer vormt daarop geen uitzondering. ,,We hebben veel meer in onze mars dan alleen vlees, vooral het aandeel kant-en-klaar maaltijden, neemt een steeds belangrijker plaats in onder het motto, het gemak dient de mens. Er is wel een groot verschil met de fabrieksmatig geproduceerde maaltijden, die van ons zijn door onszelf in onze eigen keuken bereid. Dat betekent dat ze uiterst vers zijn zonder conserveringsmiddelen of andere chemische toevoegingen, er is geen verschil met de maaltijden die je zelf maakt.”

Er valt veel te kiezen bij Timmer. ,,’s Winters hebben we de stampotten nu de lichtere maaltijden zoals de vierkazenpastaschotel en de kip Madras, alles in eenpersoonsverpakking. Verder maken we rauwkost en spitskoolsalades, verkopen we voorgegaarde krieltjes en spekkoek na. Je kunt bij ons terecht voor een complete maaltijd. We verzorgen ook buffetten voor particuliere en bedrijfsfeesten en niet te vergeten de barbecues, daar zijn we sterk in of je nu een compleet verzorgde voor een groep wilt of alleen het vlees hoeft en de rest zelf regelt.”

Keurslagerij Dennis Timmer, Pieter

Stastokerf 3, Amersfoort, 033-4806311, www.dennistimmer.keurslager.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie