zitmeubels

15 juni 2011 om 00:00 Ondernemend

,,Het valt vaak niet mee om afscheid te nemen van een meubelstuk dat al zo lang een deel van je woonomgeving is geweest. Als je het aan ons overlaat dan hoeft dat gelukkig ook niet”, vertelt Miedema. ,,Wij stofferen niet alleen, maar zorgen er ook voor dat het meubelstuk weer een perfect zitcomfort heeft. Voor het bekleden gebruiken we de allerbeste stoffen, want een meubel verdient kwaliteit, daar doen we geen concessies aan.”

AMERSFOORT - Meubels een nieuw leven geven is de passie van Marco Miedema en André Leenders. Miedema heeft als meubelstoffeerder een grote naam opgebouwd in steden als Gouda, Schiedam, Bussum, Rotterdam en in de nieuwe vestiging in Amersfoort werkt hij samen met zijn partner Leenders. Alle soorten van zitmeubels waarvan het zitcomfort is verdwenen of die er versleten uitzien, laten zij weer veranderen in sieraden.

Kvadrat, De Ploeg, Designers Guild, stuk voor stuk merken die door de kenner en vakman gekwalificeerd worden als het neusje van de zalm. Ze worden allemaal door de vakmensen van Miedema en Leenders gebruikt voor het vernieuwen van meubels. Grote meubelmerken zoals Leolux, Artifort, Gelderland , Montis en het klassieke Oisterwijk zijn voor hen dagelijkse kost. Miedema: ,,Niet alleen bekende, maar zeker ook onbekende merken worden in onze handen weer een topstuk. Het repareren van doorgezakte zittingen hoort daar natuurlijk bij. Belangrijk is dat de basis, het frame van degelijk hout, zoals beuken gemaakt is. Om te kunnen beoordelen of een meubelstuk het stofferen waard is, komen wij uiteraard helemaal vrijblijvend bij de klant langs. Een vakkundig en eerlijk advies dat kan de consument van ons verwachten. Er is veel mogelijk, een stoffeerbeurt kan betekenen dat een meubelstuk weer helemaal hip gemaakt wordt, maar net zo gemakkelijk brengen wij het in de oude staat terug en is het helemaal weer zoals het historisch gezien hoort te zijn. In onze afdeling meubelmakerij wordt antiek weer in oude glorie hersteld: versleten lak of doffe politoerlagen zijn verleden tijd. Naast de stof, zijn we overigens ook gespecialiseerd in leerverwerking.”

Miedema en Leenders mogen grote namen tot hun klantenkring rekenen. ,,Wij hebben het kantoor van de Verenigde Naties onder handen gehad evenals het tribunaal in Leidschendam en het restaurant van de Euromast. Projecten waar op ik best trots ben, maar eigenlijk is alle werk mooi en de moeite waard. Van oud en versleten nieuw maken, daar genieten we hier echt van.”

Leenders en Miedema

Kamp 60

3811AT Amersfoort

033-4723577

www.leendersenmiedema.nl

info@leendersenmiedema.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie