Smaak centraal bij Sansjulienne.com

15 juni 2011 om 00:00 Ondernemend

Zes jaar geleden begonnen de Van Doorns met hun kookstudio in Leusden. Veel van de cursisten wilden thuis aan de slag, maar vingen bot wanneer ze de ingrediënten wilden inslaan. ,,Toen het aantal vragen over de verkrijgbaarheid van de producten groeiden en daarmee de frustratie van de kookliefhebbers, besloten we zelf maar een winkel te starten met Sansjulienne.com in Amersfoort als resultaat.”

AMERSFOORT - Kijken, ruiken maar vooral proeven dat kunnen de liefhebbers van bijzondere producten sinds kort in overvloed bij Sansjulliene.com, de nieuwe kook-, delicatessen-, beleef- en proefstudio aan de Zuidsingel. Daar, in een bijzonder pand, heeft zich een bijzondere beleving gevestigd, een explosie van lekker eten en heerlijk genieten, Kees en Yolanda van Doorn vormen het hart van Sansjulienne.com.

Bijzonder en smakelijk is de koopwaar van Van Doorn. ,,Ons assortiment importeren we deels zelf uit het buitenland en deels komt het hier uit de buurt. Zoals de knoflook van Kees Knoflook, Valleibier en frambozenjam, frambozenbeleg, saus, azijn, dressing, sap en zelfs frambozenmosterd van de biologische frambozenkwekerij Raspberrie-Maxx. Alles wat we verkopen in de winkel mag voorgeproefd worden. We hebben altijd diverse potten en flessen open, en als ze dat niet zijn dan maken we het open. Je kunt niet van iemand verwachten dat je iets koopt zonder dat je weet hoe het smaakt. In ons assortiment bevindt zich een bescheiden wijncollectie, niet de klassieke, maar meer de apartere zoals Domaine de Marotte, de huiswijn van het bekende Amstel Hotel. Toch zijn we niet super exclusief, we houden het wel graag betaalbaar voor onze klanten. Ons lekkers moet voor iedereen bereikbaar zijn.”

Van Doorn: ,,Het pand waar we nu in zitten, past perfect bij het gedachtegoed van onze onderneming. Achter in de studio is een keuken waar we wijnproeverijen en kookworkshops organiseren. Vaak zijn dat workshops die wij bedenken en waar je je individueel voor inschrijft, maar we staan ook open voor vriendenclubs. In dat geval kunnen wij iets bedenken of je bedenkt zelf iets. Soms komt er dan iets op de proppen wat we zelf niet beheersen dat is geen enkel probleem. Zo hadden we laatst de wens voor een Surinaamse kokerij, daar hebben we een Surinaamse mevrouw voor gehaald, die echt authentieke Surinaamse gerechten heeft gekookt. Je ziet, nagenoeg alles is mogelijk.”

Sansjulienne.com

Zuidsingel 67, 3811 HD Amersfoort

www.sansjulienne.com

do t/m za 11.00 tot 18.00 uur

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie