VOP stunt niet in Scherpenzeel

18 mei 2011 om 00:00 Voetbal

VOP had in Scherpenzeel graag roet in het eten willen gooien maar na een goed begin was het al vrij snel met de tegenstand van de Amersfoorters gebeurd. ,,We waren hartstikke gemotiveerd om het feestje van Valleivogels te verstieren“, reageerde Jeroen Louissen, maker van de openingstreffer op de sfeervolle accommodatie van de kampioenskandidaat, na de nederlaag. ,,Maar het bleek er toch niet in te zitten.”

AMERSFOORT - Valleivogels en Woudenberg gaan deze week in een beslissingswedstrijd uitmaken wie dit seizoen kampioen van de derde klasse D wordt. Een en anders is het gevolg van de uitslagen die zaterdag in de slotronde konden worden genoteerd. Valleivogels liet er thuis tegen VOP geen gras over groeien (8-2) en een paar kilometer verderop bleef Woudenberg op eigen veld Lopik met 3-0 de baas. door Balt Gmelig

Alleen in de beginfase bood VOP de thuisploeg goede tegenstand. In de 20e minuut opende Louissen uit een vrije trap de score: 0-1. Maar nog geen drie minuten later was de stand al in evenwicht, dankzij Wouter van Dijk. Na een prima voorzet van Valleivogels verdediger Ferdi van Ginkel kreeg de defensie van VOP de bal niet goed weg. Van Dijk profiteerde daarvan en passeerde doelman Onno Cornelissen met een kopbal: 1-1.

Valleivogels werd daarna steeds sterker. Slechts sporadisch verschenen de Amersfoorters nog voor het doel van Wilbert Pastoor. In de slotfase van de eerste helft sloeg Valleivogels binnen drie minuten genadeloos toe. Mike Abbink haalde het eerst fraai uit, waarna Alex van Eem met een schuiver voor een rustgevende 3-1 voorsprong zorgde.

De tweede helft was een formaliteit. Alleen in de beginfase spartelden de bezoekers nog even tegen, na het vierde doelpunt van Valleivogels vier minuten na de hervatting. De in Amersfoort wonende Ed van Leenen zorgde voor applaus van de naar schatting 700 toeschouwers door de bal uit een vrije trap schitterend in de kruising van het VOP doel te schieten: 4-1. ,,Dat was wel het beslissende doelpunt“, zei de oud speler van Hooglanderveen later.

Na die treffer mocht VOP nog even op een goed resultaat hopen. In de 59e minuut aarzelde Pastoor bij het uitkomen en verloor de bal aan Terence Vliet. De VOP spits zag zijn ploeggenoot Mark van Houten vrijstaan die de bal fraai in het lege doel van de thuisclub werkte: 4-2.

Dat was meteen het laatste wapenfeit van VOP. Al snel begon het prijsschieten op het hoofdveld van Valleivogels. Invaller Remco van Ginkel en Abbink zagen hun kans schoon en voerden de score in de resterende minuten op tot 8-2. Zij vonden ieder twee keer het net van hun tegenstanders die met de afstraffing niet vrolijk het veld verlieten. ,,Ik had me wat anders van die laatste wedstrijd voorgesteld”, zei Louissen. ,,Maar het is niet anders. Nieuw seizoen, nieuwe kansen. Laten we hopen dat er wat versterkingen bijkomen.”

VOP speler Merijn Kramp haalde het einde van het duel overigens niet. Hij kreeg in de slotfase nog een rode kaart.