Kia Blokhuis, alle Kia’s onder één dak

25 mei 2011 om 00:00 Ondernemend

AMERSFOORT - Volop keus voor autoliefhebbers bij Kia Blokhuis, waar de nieuwste en succesvolste modellen van dit Zuid-Koreaanse automerk de showroom stelen. Zoals de karaktervolle Kia Picanto, Kia’s eigen super SUV de Kia Sportage en vers vanaf de fabriek de Kia Rio.

,,Er is inderdaad genoeg te beleven in onze showroom”, aldus Wim Blokhuis. ,,Kia is een merk wat alle modellen die er in de autobranche bedacht zijn, produceert. De meeste Kia’s worden in het land van herkomst geproduceerd met enkel Zuid Koreaanse onderdelen. Ik ben een keer in Seoul op bezoek geweest en het valt echt op dat alles wat je in dat land koopt uit het land zelf komt, er wordt nagenoeg niets geïmporteerd. Overigens heeft Kia in Europa wel een fabriek in Slowakije, dat is dan gelijk de modernste autofabriek van het continent. Ze assembleren daar de Cee’d en de Sportage, maar natuurlijk wel helemaal van Zuid Koreaanse onderdelen, dan dat weer wel.”

Terwijl de crisis en de hoge brandstofprijzen veel consumenten doen besluiten toch maar een kleinere auto aan te schaffen, blijft de Sportage, Kia’s SUV onverminderd populair. Blokhuis: ,,De Sportage is de best verkopende SUV uit het zogenaamde C-segment. Je ziet dat veel mensen aan het downsizen zijn naar een kleiner segment. Met de Sportage kopen ze een SUV voor de prijs van een personenwagen waarvan bovendien de meeste uitvoeringen uit voorraad leverbaar zijn. Bijzonder aan Kia is de extreem lange garantietermijn”, aldus Blokhuis. ,,Zeven jaar garantie is standaard en die garantie draagt de verkoper van een auto over aan de koper van een occasion. Dat maakt een Kia occasion nog eens extra aantrekkelijk.”

De nieuwe Picanto heeft al heel wat lovende woorden van autokenners gehad en natuurlijk staat hij al te glimmen in de showroom van Blokhuis. ,,Het design van deze Picanto wijkt helemaal af van de eerdere Picantomodellen”, vertelt Blokhuis. ,,Tegenwoordig heeft Kia een Duitse topontwerper afkomstig van Audi in dienst. Onder zijn supervisie is de Picanto echt een topper geworden. De auto wordt geleverd met zuinige motoren met een lage CO2 uitstoot. Dat is goed voor het milieu, maar maakt hem financieel ook aantrekkelijk. Je betaalt geen BPM en geen wegenbelasting, en als je de Picanto least, heb je maar 14 procent bijtelling.”

Een Kia koop je het beste bij de dealer. ,,Als officiële dealer hebben wij alle kennis en kunde in huis om de klant van een goed advies te voorzien”, meent Blokhuis. ,,Bovendien profiteren alleen klanten van een dealer van alle speciale acties.”

u Autobedrijf Blokhuis Amersfoort BV, Maanlander 12, Amersfoort, Tel: 033 48 01 212, Fax: 033 48 02 050, info@blokhuisamersfoort.nl, www.kia-amersfoort.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie