Ondernemerscentra, flexibele huis-vestingsoplossingen voor elk bedrijf

18 mei 2011 om 00:00 Ondernemend

Amersfoort telt een groeiend aantal eenmanszaken Vaak gestart vanaf de zolderkamer past op een gegeven ogenblik het onderkomen niet meer bij de status van de onderneming. Voor die ondernemers is een kantoor in Yellowstones of Stadsring een logische stap. Volgens Inge-Marie Morren, centrum manager bij Stadsring en Jaap Beunke, directeur van Yellowstones geeft het van de zolder komen van een onderneming bovendien meestal een boost aan de omzet.

AMERSFOORT - Ondernemerscentra Yellowstones en Stadsring zijn beide gespecialiseerd in het huisvesten van ZZP-ers en kleine bedrijven.Bovendien staan beide centra open voor de flexibele ondernemer. Zo kunnen er bij Yellowstones spreekkamers en een vergaderzaal per dagdeel gehuurd worden en bij Stadsring ad-hoc vergaderruimtes, coachruimtes flexwerkplekken en zelfs een therapieruimte per uur.

Beunke: ,,Het huren van een kantoorruimte is voor veel ZZP-ers vaak een enorme stap. Toch is het verstandig die stap niet al te lang uit te stellen. Uit onderzoek blijkt dat de omzet van een onderneming vaak een aanzienlijke sprong omhoog maakt bij verhuizing naar een ‘echt’ kantoor. Bovendien is de huur van een kantoor fiscaal aftrekbaar, bij een kantoor aan huis is dat fiscaal lastiger. Een kantooradres doet niet alleen wonderen voor de representativiteit, maar de onderneming wordt door de buitenwereld ook serieuzer genomen.” Morren: ,,Bij Stadsring hebben ondernemers zelfs de mogelijkheid om een zogenaamd virtueel kantoor te huren. Ze gebruiken dan het adres van het ondernemerscentrum als vestigingsadres/postadres en wanneer ze een klant willen ontvangen, huren ze speciaal voor die ontmoeting een spreekkamer of gebruiken het restaurant.”

,,Die flexibiliteit biedt ons centrum ook”, vult Beunke haar aan. ,,Weliswaar zijn wij iets minder flexibel omdat onze structuur anders is, maar je kunt bij ons al vanaf een enkel vast dagdeel in de week huren, dan heb je het over een huurprijs van 100 euro per maand.”

Kennen en gekend worden is een ander voordeel van het uit de zolderkamer komen. Zowel bij Stadsring als bij Yellowstones worden regelmatig netwerkbijeenkomsten georganiseerd. ,,Vooral voor starters en voor kleinere ondernemingen is netwerken van levensbelang”, legt Morren uit. ,,Het ontmoeten van collega-ondernemers vergroot de slagingskans en de groeikansen van een onderneming aanzienlijk. Die collega’s ontmoet je niet thuis, maar juist wel in een ondernemerscentrum. Ik hoor vaak genoeg van ondernemers hoe waardevol het contact met andere ondernemers is, niet alleen door het delen van kennis en kunde, maar uit de contacten komen maar al te vaak reële opdrachten voort.”

Stadsring en Yellowstones bedienen dezelfde markt, maar bijten elkaar niet, ze vullen elkaar perfect aan. Waar Stadsring haar huurders een groot aantal aanvullende services biedt, verhuurt Yellowstones zijn kantoren zo basic mogelijk in een vrijwel nieuw gebouw. De verschillende serviceniveaus komen vooral tot uitdrukking in het prijskaartje dat de centra hanteren. ,,We doen hetzelfde, maar dan anders”, vindt Morren: ,,We bieden allebei waar voor het geld, wanneer iemand onze diensten niet nodig heeft en dus de prijs ervoor niet wil betalen, stuur ik die ondernemer door naar Beunke en ik weet zeker dat hij hetzelfde doet.” De ondernemingen die de centra huisvesten verschillen dan ook vooral in hun servicebehoefte. ‘Dat is inderdaad het grootste verschil, voor het overige tref je zowel bij ons als bij collega Morren dezelfde diversiteit aan ondernemingen aan. Dan hebben we het over ICT-gerelateerde bedrijven, advocatuur, financiële dienstverleners maar ook coaches, architecten en zelfs een yogaschool. Er kan veel, alle ruimtes zijn multifunctioneel en flexibel. Iedereen richt de kantoorruimte naar behoefte in.

De additionele diensten van Stadsring bestaan uit een bemande receptie, het regelen van telefoon en internet, postservice, gastenontvangst, telefoonservice en een bedrijfsrestaurant. ,,Een aantal van die diensten zitten bij de huurprijs in, andere zijn facultatief, daar betaal je een marktconforme vergoeding.Het centrum beschikt over de modernste telecommunicatiemiddelen en een moderne telefooncentrale. Eenmaal gesetteld, zijn een internetverbinding en een of meerdere telefoonnummers snel geregeld.”

Yellowstones biedt al die services niet. ,,Dat is een bewuste keuze”, aldus Beunke, ,,we willen de prijs voor onze kantorenunits zo laagdrempelig mogelijk houden, maar dat betekent wel dat we, behalve een vergaderzaal en gratis spreekkamers, geen toeters en bellen bieden. Maar we zijn prima bereikbaar en dichtbij de binnenstad met een overvloed aan parkeergelegenheid op eigen terrein. Er zijn ook ondernemingen die juist daarom voor ons kiezen. Op dat eigen terrein hebben we bovendien de beschikking over een aantal loodsen waar onze ondernemers opslagruimte kunnen huren.”

Beunke en Morren raden iedere -van-huis-uit-werkende-ondernemer- aan eens langs te komen. Beunke: ,,Kom van je zolder en probeer ons, je zit echt niet direct voor langere tijd aan kantoorruimte vast, de opzegtermijn is maximaal vier maanden. Bij Stadsring zelfs maar drie maanden, er kan echt meer dan je denkt.”

Ondernemerscentrum Stadsring

Stadsring 181

3817 BA Amersfoort

033-750 8 750

info@stadsringamersfoort.nl

www.stadsringamersfoort.nl

Yellowstones

Nijverheidsweg Noord 60-99

3812 PM Amersfoort

033 489 22 33

www.yellowstones.nl

info@yellowstones.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie