VOP blijft derdeklasser na zege

11 mei 2011 om 00:00 Sport

AMERSFOORT - VOP blijft derdeklasser en CJVV is uitgeschakeld voor het kampioenschap. Dat waren zaterdag de gevolgen van het onderlinge duel tussen de twee lokale ploegen en de resultaten van de andere ploegen in dezelfde klasse. VOP was met 2-1 de sterkste in de tweede stadsderby tussen beide clubs.

door Balt Gmelig

De vreugde in de gelederen van VOP was groot toen na afloop van de gewonnen partij bleek dat naaste concurrent SVM een steek (2-0 verlies tegen Lopik) had laten vallen. Daardoor zijn de Amersfoorters nu definitief veilig en zijn ze verzekerd van een hernieuwd optreden in de derde klasse. ,,Dat is mooi, “ zei VOP spits Terence Vliet toen hij de uitslagen van de andere wedstrijden vernam. ,,Ik vind het ook verdiend dat wij ons handhaven.” Met twee doelpunten had Vliet een belangrijk aandeel in de winst op de plaatsgenoot.

Voor CJVV waren de druiven zuur. De ploeg was nog kanshebber op de titel. De twee koplopers, Valleivogels en Woudenberg, lieten zich echter dezelfde dag niet verrassen en gaan nu in de slotronde van de competitie uitmaken wie kampioen wordt en naar de tweede klasse promoveert. Als winnaar van de tweede periode maakt CJVV nog kans op promotie, voorlopig een schrale troost voor de mannen van trainer Jos Krikke.

De oefenmeester moest zaterdag met een danig gehavende ploeg tegen het eveneens niet complete VOP aantreden. Door schorsingen en blessures kon de geplaagde Krikke op zes spelers geen beroep doen. VOP trainer Wim de Haas miste twee spelers.

De gevolgen bleven niet uit. Al snel stond VOP met 1-0 voor. In de derde minuut ging Marnix Munneke in de fout. De middenvelder van CJVV beging een onnodige overtreding tegen Jeroen Louissen. Scheidsrechter Pieter de Jong wees meteen naar de elf meterstip. Vliet maakte vervolgens geen fout: 1-0. ,,Dat was een belangrijk moment voor ons, “ zei de schutter een paar uur na het benutten van de strafschop.

Dezelfde speler zorgde in de 12e minuut voor 2-0. Hij liet CJVV verdediger Maurice Pastoor zijn hielen zien en maakte ook van doelman Arjen Nawijn een figurant. ,,Ik heb al vaak zulke doelpunten gemaakt, “ aldus Vliet.

Daarna verzuimde VOP door te drukken en het duel definitief op slot te gooien. De kansen daarvoor kreeg Yannick de Vries. In de 32e minuut miste hij de bal finaal uit een voorzet van Mark van Houten en meteen daarna schoot de aanvallende middenvelder de bal naast het doel van Nawijn.

CJVV kon daar niet veel tegenover stellen. Zonder het geschorste viertal Wilfred Rietveld, Paul Richard, Jeroen van ‘t End en Pim de Jong kon de ploeg aanvallend geen vuist maken. Twee doelpogingen van de bezoekers verdienden een vermelding. Het eerste wapenfeit kon pas in de 41e minuut worden genoteerd. Munneke zag toen een mooie volley op de paal belanden.

Pas in de slotfase liet CJVV zich weer gelden. Met een kopbal redde Tomas van Dijk de eer voor CJVV: 2-1. ,,Fysiek kwamen wij tekort, niet zozeer het voetbal, “ vond Krikke.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie