Lekkerrr

4 mei 2011 om 00:00 Ondernemend

,,Wat het helemaal waardevol maakt, is het feit dat het een onaangekondigde controle was. We wisten van niks en konden ons dus ook niet voorbereiden. De controleurs van de consumentendienst stonden plotseling op de stoep, vertelden waar ze voor kwamen en of ze in de keuken mochten kijken. Daar had ik geen enkel probleem mee, want we doen alles precies volgens de regels. We registreren alles van onze snacks en ons frituurvet en ook qua hygiëne is het altijd pico bello in orde hier.”

AMERSFOORT - Food and service with a smile, dat biedt Eetwinkel Lekkerrr van Peter de Rijk en Edith Heiboer en hun team haar klanten. De consumentenbond is het met de ondernemers eens, zij complimenteerde Lekkerrr met hun verantwoorde manier van frituren. ,,We zijn natuurlijk apetrots met dit compliment van de belangrijkste consumentenorganisatie van Nederland’, aldus De Rijk. ,,Je doet je uiterste best en dan is dit een mooie beloning voor onze inspanningen.”

De Rijk probeert met zijn Eetwinkel altijd uit te blinken. ,,We zijn geen snackbar, geen cafetaria, nee we zijn een Eetwinkel en daarboven nog eens enorm lekkerrr. We proberen altijd iets extra’s te doen. Zoals onze gezonde salades, die straks in het zomerzonnetje extra lekker smaken. We hebben sowieso veel menu’s. Wanneer het warm is, heeft niemand zin om zelf in de keuken te staan en van iedere dag barbecueën of frieten eten word je niet vrolijk. Vandaar dat wij onze klanten graag een alternatief bieden.”

Lekkerrr doet graag iets extra’s voor speciale doelgroepen. De Rijk: ,,We doen graag iets extra’s voor klanten voor wie het niet zo eenvoudig is om buiten de deur te eten. Zo hebben we een aantal glutenvrije snacks in het assortiment, kroketten, frikadellen en straks ook bami schijven, gebakken in een aparte frituur en aangepakt met een eigen tang. Ik vind het leuk om zoiets te kunnen aanbieden. Daarnaast hebben we een uitgebreide vegetarische kaart waarop niet alleen de aloude kaassoufflé prijkt, maar bijvoorbeeld ook een groentekroket , nasi, bamischijf, groenteburger en pepers.”

Speciaal is ook het ijs van Lekkerrr, dat maken en bedenken ze helemaal zelf. ,,In het seizoen bereiden we iedere ochtend schepijs in onze eigen ijskeuken”, vertelt De Rijk. ,,De melk van ons melkijs komt van Zuivelboerderij De Romkan en is puur natuur, daarnaast hebben we ijs op waterbasis en gebruiken uitsluitend verse vruchten. Ik bedenk graag iets speciaals, zoals Pinopinguina, een ijsje opgebouwd uit lagen van verschillende ijssoorten, foundant en karamel. Daar rijden de klanten zelfs voor om.”

Eetwinkel Lekkerrr

Laan naar Emiclaer 3

3823 EG Amersfoort

www.eetwinkel-lekkerrr.nl

033-455 83 11

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie