Michael Ouwerkerk 2-1, Steven van Zanten 2-2

4 mei 2011 om 00:00 Voetbal

AMERSFOORT - VVZA heeft zondag verzuimd te profiteren van de nederlaag die CDW tegen Maarssen leed. De Amersfoorters hadden het gat met de lijstaanvoerder tot vier punten kunnen reduceren als zij de uitwedstrijd tegen UTS tot een goed einde hadden weten te brengen. De formatie van trainer Piet Rigter kwam echter niet verder dan een remise: 2-2. Met die uitslag mocht VVZA niet ontevreden zijn want tot halverwege de tweede helft keek de ploeg nog tegen een 2-0 achterstand aan. Door persoonlijke fouten hadden de bezoekers in de eerste helft waarin zij oppermachtig waren, onnodig twee doelpunten moeten incasseren. In de tweede helft had VVZA een strafschop nodig om de achterstand te kunnen verkleinen. Invaller Steven van Zanten werd binnen de beruchte lijnen aan zijn shirt getrokken. De toegekende penalty vormde voor Michael Ouwerkerk geen probleem: 2-1. Niet lang daarna werd een doelpunt van de schutter om onduidelijke reden door de scheidsrechter afgekeurd. Dat was een tegenvaller voor de gasten die de strijd echter niet opgaven. In de slotfase werden zij beloond voor hun harde werken. Van Zanten zag tijdens een scrimmage kans de bal in het doel van UTS te werken: 2-2.